Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Expozice Jamese Bonda v Söldenu: Na scénu!

Jiří Baborský
Diskuze (0)

Milovníci agenta 007 by měli vyrazit lyžovat do rakouského Söldenu. Na místě natáčení bondovky Spectre vznikla unikátní expozice 007 Elements, autaře zaujmou stopy filmových land roverů padoucha Hinxe.

Je s podivem, že taková legenda, jakou James Bond bezesporu je, neměla po celém světě až do roku 2018 žádnou stálou výstavu. První svého druhu vznikla 400 km od českých hranic, v rakouském městě Sölden. Proč právě tam? Do okolí malebného lyžařského střediska je zasazena Bondova alpská mise v zatím posledním filmu Spectre z roku 2015. Proslavila se skvělou honičkou letadla, dvou Land Roverů Defender a Range Roveru Sport SVR, ve kterém padouch Hinx unáší doktorku Swannovou.

Na vrcholu Gaislachkogl, v epicentru lyžařského střediska, vyrostl do skály zabudovaný komplex, kde fanoušci agenta Jejího Veličenstva najdou multimediální instalaci 007 Elements. Čekají zde na vás emotivní filmové a hudební zážitky, výstava zbraní a artefaktů ze všech možných bondovek. A samozřejmě nechybějí filmová auta koncernu Jaguar Land Rover, která se objevila už v devíti bondovkách, přičemž v těch posledních slouží hlavním záporákům.

Časopis Svět motorů si můžete objednat na ikiosek.cz.

Jiří Baborský
Diskuze (0)

Doporučujeme