Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari 275 GTB/4: Rudým krasavcem jezdil Steve McQueen (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Klasická Ferrari jsou snem mnoha fanoušků. Byli a jsou však i tací, kteří si je mohou dovolit. Na videu od Aficion Auto se představuje autentický stroj po slavném americkém herci.

Terence Steven McQueen byl nejen hercem a idolem žen, ale i motocyklovým a automobilovým závodníkem. Startoval třeba v britském mistrovství cestovních aut s maličkým Mini! Slavný film Le Mans nenatáčel později jen tak z legrace, skutečně měl se sportovními vozy zkušenosti. Na motorce jezdil hlavně v terénu americké pouštní závody, zúčastnil se dokonce jedné Šestidenní. Soukromě však neproháněl Porsche nebo mustangy, vlastnil několik Ferrari, například Berlinettu GT Lusso řady 250 ročníku 1963. O čtyři roky později však rozložil na prvočinitele jiný vůz se vzpínajícím se koníkem: vzácný 275 NART Spyder. Limitka pouze pro Spojené státy existovala v pouhých deseti kusech.

Právě proto si koupil rudý exemplář 275 GTB/4 jako nový. Tehdy natáčel v ulicích San Francisca kriminálku Bullittt. Film v češtině známý jako Bullittův případ proslul automobilovou honičkou, v ní však žádné Ferrari nefigurovalo. McQueenovo auto bylo letos v srpnu vydraženo síní RM Auctions v Pebble Beach, abychom se z Kalifornie příliš nevzdálili. Vždyť stále má i místní registrační značku WCT 710. Vidlicový dvanáctiválec (jak jinak!) s nádherným zvukem objemu 3,29 l poskytoval výkon 221 kW. Typické označení reprezentuje objem jednoho válce v krychlových centimetrech. Technický klenot disponoval čtveřicí vačkových hřídelů, šesti karburátory a mazáním se suchou klikovou skříní. Byl spojen s pětistupňovou manuální převodovkou se synchrony od Porsche! Auto dosahovalo supersportovní rychlosti 266 km/h. Během krátké doby (1966-1968) jich bylo vyrobeno poměrně dost: 280 kusů.

McQueen však vlastnil jen toto jediné. Před dvěma lety prošlo kompletní renovací u Ferrari Classiche a získalo i příslušný oficiální certifikát. Nebylo totiž v původním stavu, pozdější majitel jej nechal zbavit střechy. Zajímavou postavu představoval i ten předchozí, který jej nabídl v aukci. Šlo o bývalého australského pilota F1 a sportovních prototypů Verna Schuppana. Ten současný, jehož identita nebyla z logických důvodů prozrazena, zaplatil 10.175.000 dolarů (221,6 milionu korun dle současného kurzu). Málo to není, ale vozy po někom slavném jsou drahé vždy.

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Avatar - Norge
29. 10. 2014 18:18
FF
..FF by sa viac hodili klukate cesty Toskanska, doma v Europe :yes: