Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari California T Tailor Made: Tovární individualizace pro Šanghaj

Michal Fokt
Diskuze (2)
Možnosti továrního vylepšení otevřeného gétéčka California T prezentuje čínské veřejnosti vzpínající se koník na právě probíhajícím autosalonu v Šanghaji.

Luxusní automobily se nekupují tak, jak jsou k vidění na showroomech, součástí jejich vlastnictví je i vyjádření vlastní osobnosti, přizpůsobení individuálnímu vkusu nebo prostě jen snahy odlišit se od ostatních. Ferrari na to má specializovanou divizi Tailor Made a její možnosti teď naznačuje upravený kupé - kabriolet California T zámožné čínské klientele na na autosalonu v Šanghaji.

Vystavený exemplář byl prý inspirován Ingrid Bergmanovou a Jacqueline Kennedyovou a je oblečen do laku Grigio Ingrid s nádechem "champagne", jenž je identický s tím, který měla slavná herečka na svém Ferrari 375 MM na počátku 50. let. Tím sice modifikace zevnějšku končí, o to více se ale řádilo v kabině, inspirované světem luxusních interiérů, nábytku a dalšího drahého zboží.

Byla použita skutečně nádherná hnědá kůže "count prestige", jejíž barva byla inspirována křeslem Kennedyové, vyrobeným Jean Marie Massaudem. Je vkusně zkombinována s černou alcantarou a světlým šitím a v tomto stylu se nesou nejen sedadla, ale též výplně dveří, střední část palubní desky a středový tunel. Co není z hnědé kůže, je čalouněno černou, popřípadě je vyvedeno v hliníku nebo matném metalickém laku. Hrany čalounění palubky a výplní dveří jsou kvůli ochraně kůže voskovány. Koberečky jsou zhotoveny z novozélandské ovčí vlny.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - CHerokee
21. 4. 2015 14:22
Krása
:yes:
21. 4. 2015 14:19
Áno
:yes: