Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari chystá na září hned dvě novinky, koncem roku představí třetí

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Ferrari letos představilo již několik působivých modelů, do konce roku se však dočkáme ještě dalších tří zajímavých novinek.

Během nedávné prezentace finančních výsledků Ferrari za druhé čtvrtletí roku 2019 prozradil Louis Camilleri, současný šéf automobilky, že během září proběhne premiéra hned dvou nových strojů. Premiéra je naplánována na dvoutýdenní akci na okruhu Fiorano a řada hostů již prý obdržela i své pozvánky. Tím však plány Ferrari na letošní rok zdaleka nekončí.

Vezměme to ale hezky popořadě. Ferrari letos představilo již ti zajímavé stroje: nástupce 488 GTB – Ferrari F8 Tributo, jedinečný okruhový speciál P80/C a svůj dosud nejvýkonnější silniční vůz Ferrari SF90 Stradale, který má pod kapotou 1000 hybridních koní. V září nás pak čeká premiéra hned dvou nových strojů a před koncem rok by mělo Ferrari představit ještě jeden vůz, se kterým prý vstoupí do nového segmentu. O jaké modely ale půjde?

Šéf automobilky bohužel neprozradil žádné podrobnosti, již delší dobu už se ale mluví o blížící se premiéře modelu 812 Superfast Spider, který by tak mohl být jednou ze zářijových novinek. Stejně jako kupé, i Spider by měl dostat 6.5 litrový motor V12, který skrze sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku posílá 588 kW (800 k) a 718 Nm točivého momentu na zadní kola.

Druhá zářijová novinka je prozatím obestřena tajemstvím, podle informací Carscoops by se však mohlo jednat o model F8 Spider. Pokud by se tato informace ukázala být pravdivou, pravděpodobně bychom se dočkali otevřeného modelu s motorizací převzatou z klasického kupé Tributo: tedy 3.9 litru V8 o výkonu 530 kW (720 k) s točivým momentem 770 Nm.

Největší záhadou však zůstává třetí novinka, kterou Ferrari plánuje na konec roku. Podle mnohých spekulací by se mohlo jednat o SUV / crossover Ferrari Purosange, na kterém automobilka pracuje již delší dobu a jehož prototypy už se měly několikrát objevit na silnici.

Podle některých názorů je však na premiéru Purosange ještě příliš brzy a Ferrari by tak mohlo představit spíše něco jako svůj „základní“ model, tedy jakési moderní Dino. O návratu Dina už se totiž spekuluje delší dobu a jeho návratu nahrávají i dříve potvrzené informace o vývoji nových motorů Ferrari V6. Zatím se však jedná pouze o spekulace a na další informace si budeme muset počkat.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme