Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari F12berlinetta: Foto a video z prezentace ve Fioranu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Maranellská automobilka v souvislosti s mezinárodní novinářskou prezentací zveřejnila dvě nová videa a sadu fotografií modelu F12berlinetta.

Ferrari F12berlinetta se jako nástupce modelu 599 GTB Fiorano představilo na letošním autosalonu v Ženevě. Na křivkách dvoumístného kupé společně pracovali designéři z Ferrari Styling Centre a Pininfariny.

Zatímco fotografie nabízejí především možnost vychutnat si linie karoserie nového vrcholu v nabídce značky Ferrari, videa potěší i sluch a umožní krátký pohled pod kapotu i do interiéru.

Ve druhém videu předvádí Fernando Alonso a Felipe Massa sílu a schopnosti nového Ferrari F12berlinetta při testování na okruhu Fiorano. Při záběrech z interiéru obou vozů si nelze nevšimnout, že sedadla a prakticky celý vnitřní prostor dvoumístného kupé je dimenzován pro výrazně statnější postavy, než mají jezdci Formule 1.

Pod dramaticky tvarovanou karoserií nového Ferrari se v dlouhé přídi ukrývá atmosférický vidlicový dvanáctiválec, který z objemu 6,3 litru poskytuje výkon 544 kW (740 k) a točivý moment 690 Nm. Síla motoru je samozřejmě přenášena na kola zadní nápravy prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky F1.

Supersportovní kupé s pohotovostní hmotností 1525 kg dosahuje maximální rychlosti přes 340 km/h. Z 0 na 100 km/h akceleruje F12berlinetta za 3,1 s a na dvoustovce je za 8,5 s.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
30. 6. 2019 22:13
auto
Nedávno mi manželka jízdu v podobném červeném Ferrari koupila přes https://autozazitek.cz/…a-v-supersportu/ a musím říct, že to byl naprosto neopakovatelný zážitek, na který jen tak nezapomenu. Podle mě by jízdu v supersportu měl jednou za život zkusit každý chlap.
31. 7. 2012 13:07
Re: Káry
Krásný auto... I když stejnak kdybych a kdybych... víte jak, tak bych šel právě do Ave. Nevím, nějak mi ta kára prostě učarovala stejně jako Murcielago SV ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2012 17:54
Re: Káry
:yes: To ale nějaké jiné museum, než to nové, žluté?
30. 7. 2012 16:51
Re: Káry
Minulej tejden jsem byl v Maranellu v muzeu a mrzelo mě, že tam nebyl...

Vtipný bylo, že na driving experience kromě plný armády eFek stál Aventador :-) Přímo před muzeem, Luca si asi musí občas poplakat ;-)
30. 7. 2012 16:50
Re: Káry
Jedinej komu by to vadilo by byl on sám...na to jak taliáni uměli rychle zdekovat MS a KR se teď chovají jakoby měli zlatý vejce...