Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari Getto: Vize nástupce LaFerrari

Michal Fokt
Diskuze (0)
Ferrari nás nejnovějším hypersportem LaFerrari utvrdilo v tom, že u téhle značky již není nic nemožné. Tak proč by nemohl nástupce tohoto automobilu vypadat třeba takhle?

Ferrari nám v posledních letech ukazuje, že se nebojí experimentovat s designem. To, co naznačilo 458 Italia, naplno propuklo v případě granturisma F12berlinetta a nejnověji též u extrémistického hypersportu LaFerrari, které navíc futuristický vzhled (pocházející mimochodem výhradně z vlastního Centro Stile, bez vlivu Pininfariny) doplnilo o supermoderní hybridní techniku.

Dá se tedy říci, že na rozdíl třeba od konzervativních značek Porsche nebo Lamborghini (Veneno neberme jako náznak změny designérského stylu) lze v případě Ferrari očekávat naprosto cokoli. Takže by se mohlo stát, že by nástupce LaFerrari, jenž by mohl přijít zase někdy za deset let, mohl vypadat klidně jako studie Ferrari Getto nezávislého designéra Christopha Jourd'hui.

Ten nezastírá, že se inspiroval u klasiky Ferrari v podobě P4/5 a F40, současně ale jejich odkaz zakomponoval do velmi moderních tvarů, které by klidně mohly nejostřejší Ferrari v budoucnu představovat. V případě tohoto konceptu ale nejde jenom o futuristické, i když uvěřitelné tvary karoserie. Christophe dal Gettu do vínku také hydraulický systém s "plovoucím" kokpitem, jenž je spojen s karbonkevlarovým rámem pouze prostřednictvím vzpěr, které se starají o pérování a současně umožňují kabině měnit pozici v závislosti na aktuálním jízdním režimu.

Michal Fokt
Diskuze (0)