Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari: Mexiko bude druhou Čínou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Prezident a výkonný manažer amerického zastoupení automobilky Ferrari, Marco Mattiacci uvedl, že Mexiko je další Čínou.

Čínský trh v současnosti přitahuje hlavní pozornost téměř všech světových automobilek. Pro výrobce luxusních automobilů je v posledních letech jedním z nejdůležitějším trhů, kam míří podstatná část jejich produkce.

Prezident a výkonný manažer amerického zastoupení automobilky Ferrari, Marco Mattiacci podle amerického magazínu Forbes uvedl, že podobně jako Čína na tom bude brzy mexický trh, kde se neustále zvyšuje zájem o luxusní zboží.

Podle Matiacciho se za posledních 13 let odehrála v Mexiku řada změn, která stojí za zvyšováním počtu bohatých lidí v této zemi. Tuto skutečnost lze pozorovat například na počtu vážných zájemců o vozy značky Ferrari.

Marco Mattiacci v souvislosti se svým tvrzením uvedl, že v roce 2003 nemělo Ferrari ani jednoho zákazníka z Mexika pro svůj tehdy nejvýkonnější supersport Enzo, zatímco v současnosti má seznam 15 zákazníků z této země, zajímajících se vážně o LaFerrari.

V blízké budoucnosti se má kupní síla v Mexiku dále zvyšovat a nejen automobilky, ale i výrobci luxusního zboží od módy až po lodě a letadla by měli tento trh pozorně sledovat.

Marco Mattiacci je původem z Říma, kde také vystudoval ekonomii na univerzitě La Sapienza. Pro Ferrari tento manažer pracuje více než 10 let, od druhé poloviny roku 2006 do ledna 2010 byl šéfem divize Ferrari Asia Pacific. Předtím byl viceprezidentem pro marketing a prodeje ve Ferrari North America, kdy se mimo jiné staral o posílení podvědomí o značce Ferrari v USA. Rovněž hrál klíčovou roli v úspěšném uvedení značky Maserati na zdejší trh.

Šéfem Ferrari North America se Marco Mattiacci stal v lednu 2010, v rámci své funkce řídí operace Ferrari v Severní, Střední a Jižní Americe. Od začátku roku 2010 vzrostly prodeje maranellské automobilky v tomto regionu o 20 %.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Barrichello
13. 6. 2013 10:32
Mafie nakupuje Ferrari
njn, dorogový kartely sou v Mexiku v balíku >:D