Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari připravuje premiéru modernizovaného FF

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Nejstarším zástupcem Ferrari je v současnosti dvanáctiválcové FF. Automobilka se proto i s ohledem na jeho věk rozhodla pro představení faceliftovaného provedení tohoto modelu.

Konec ledna roku 2011 přinesl odhalení Ferrari FF, jehož světová výstavní premiéra se odehrála o několik týdnu později na autosalonu v Ženevě. Tehdy toto velké GT ohromilo designem své karoserie ve stylu shooting brake i technikou v podobě pohonu všech kol.

Po pěti letech na trhu a kompletní obměně a omlazení všech ostatních modelových řad maranellské automobilku se má nyní Ferrari FF představit v modernizované podobě nejprve pozvaným hostům během akce uspořádané 15. února v proslulé Villa Erba na břehu italského jezera Como.

Veřejnost má mít možnost se osobně seznámit s omlazenou podobou velkého čtyřmístného Ferrari na počátku března během autosalonu v Ženevě.

Ferrari samozřejmě nyní neuvádí žádné bližší informace k přepracovanému modelu FF, ale podle neoficiálních zpráv máme očekávat zvýšení výkonu atmosférického dvanáctiválce o objemu 6,3 l ze současných 485 kW (660 k) až na 515 kW (700 k).

Další úpravy se mají týkat systému pohonu všech kol, který dostane nejnovější elektroniku. Údajně je zde rovněž možnost, že dosavadní sedmistupňová automatická převodovka bude nahrazena novou osmistupňovou skříní.

Díky karbonové střeše má být automobil lehčí, o správné proudění vzduchu se pak má postarat aktivní aerodynamika. Interiér má nabídnout nový infotainmentový systém vytvořený ve spolupráci s firmou Apple.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - flyboyeda
26. 1. 2016 00:10
NEJHNUSNĚJŠÍ FERRARI VŠECH DOB
JE OSTUDA, ŽE TAKOVÁHLE HRŮZA MÁ NÁLEPKU FERRARI

Svět se zbláznil, Bmw dělá MPV, Porsche vyrábí SUV, děs a hrůza :no:
Avatar - Romeo
25. 1. 2016 13:21
FF
...nie je to to naj...Ferrari ale na lyze do Talianska...fu-ha :yes: >:D