Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari World Abu Dhabi otevřen

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Zábavní park Ferrari v Abu Dhabi konečně otevírá své brány a přijme první návštěvníky.

Vůbec první tématický park věnovaný značce Ferrari byl otevřen 27. října 2010 pro zástupce mezinárodního tisku. Plánované otevření pro veřejnost bylo odloženo na 4. listopadu 2010 jako projev úcty ke smrti šejka Sagr bin Mohammeda Al-Qasimiho, emíra Ras al-Khamahu.

Nejprve bych rád jménem svým i všech ve Ferrari vyjádřil naší upřímnou soustrast vládě a lidu Spojených Arabských Emirátů v jeho tragické ztrátě, řekl předseda správní rady automobilky Ferrari, Luca di Montezemolo během tiskové konference. Dále bych rád poděkoval národu a těm, kdo uskutečnili tento sen – jedinečný park věnovaný světu Ferrari. Gratuluji všem zúčastněným.

Luca di Montezemolo ve svém projevu dále připomněl, že park byl před čtyřmi lety pouhým projektem a nyní je ukázkou spojení tradice značky Ferrari s moderní technikou.

Celý projekt zábavního parku Ferrari World stál 40 miliard dolarů. Při stavbě hlavní budovy s nepřehlédnutelným logem automobilky na střeše bylo spotřebováno 35 tisíc tun oceli, střecha má 200.000 metrů čtverečních a její nejvyšší bod leží ve výšce 48 metrů nad zemí. Plocha veřejně přístupných částí uvnitř dosahuje 100.000 metrů čtverečních a Ferrari World se tak může pyšnit titulem největšího vnitřního zábavního parku na světě.

K hlavním lákadlům patří bezesporu nejrychlejší horská dráha na světě, která dosahuje rychlosti až 200 km/h, či takzvaný G simulátor.

Mezi atrakcemi samozřejmě nechybí realistický simulátor Formule 1. Park nabízí i řadu obchodů, jimž byla vyčleněna plocha o rozloze více než 2000 m2.

Řadě návštěvníků jistě přijde vhod i restaurace s typickou maranellskou kuchyní.

Park Ferrari World je umístěn na ostrově Yas jen 10 minut jízdy od mezinárodního letiště v Abu Dhabi.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - robertPLUS
3. 11. 2010 10:34
nic pro mne
.. ale chapu, asi najlepsie ako spenazit chlapcensky sen o ferrari
Avatar - Pekelná Micinka
2. 11. 2010 12:31
Tohle není můj business
No jo, tak musej jim lézt do *, když chtěj prodávat. Já bych raději šedé Fiorano před barákem.
2. 11. 2010 12:06
I MISTR TESAR SE NEKDY UTNE
[odkaz]
Zas tak slozite jmeno Kimi nema...
2. 11. 2010 11:00
Rychlejší, než Ferrari
[odkaz]

[odkaz]