Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat 500 Stinger: Italské žihadlo od Moparu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Divize Mopar na Chicago Auto Show vedle tradičních úprav vozů koncernu Chrysler představí i Fiat 500 Stinger.

V rámci oslav svého 75. výročí představuje Mopar prostřednictvím Fiatu 500 Stinger (žihadlo) vybrané doplňky pro malého Itala. Cílem je vedle propagace schopností Moparu i oživení zájmu o Fiat 500 na severoamerickém trhu.

Podobně jako v případě Dodge Dart GTS 210 Tribute i u Fiatu 500 Stinger představuje Mopar dva pakety. První z nich je opět zaměřen na vzhled a druhý má přispět k mírnému zvýšení výkonu a vylepšení jízdních vlastností.

Karoserie malého Fiatu nese žlutý lak Giallo, který doplňují černé pruhy na bocích a ve stejné barvě jsou i 17palcová kola Abarth Hyper Black obutá do pneumatik o rozměrech 205/40 R17. Další úpravy exteriéru představují zatmavená okna, hlavní světlomety i zadní svítilny a černožlutá šachovnice na střeše.

Interiér nabízí sedadla v kombinaci kůže s Alcantarou a karbonovou povrchovou úpravu přístrojového štítu. Specialitou Moparu je hladká a leskle černá hlavice řadicí páky.

Pro zvýšení výkonu čtyřválce 1,4 MultiAir (75 kW) má přispět upravené sání vzduchu spolu s novým výfukovým systémem. Schopnosti brzdového systému mají vylepšit vrtané kotouče.

Všechny doplňky představené na Fiatu 500 Stinger nabídne Mopar prostřednictvím svých prodejců a dealerů italských vozu do konce letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)