Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Doblo Work Up: Malý valník z Itálie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Fiat Professional rozšiřuje nabídku užitkových verzí modelové řady Doblo o praktický malý valník s označením Work Up.

Fiat Doblo je ve svém užitkovém provedení nabízen se dvěma délkami rozvoru náprav ve verzích Combi, Van a také jako podvozek drop-frame. Ten je určen pro montáž speciálních nástaveb a stal se také základem pro valník Work Up, který rozšiřuje paletu verzí nabízených přímo automobilkou.

Základem pro Fiat Doblo Work Up je podvozek s dvoumístnou kabinou a rozvorem náprav 4375 mm. Celková délka vozu je 4965 mm a na šířku má 1872 mm. Ložná plocha valníku je dlouhá 2,30 m, široká 1,82 m a lze na ní převážet náklad o hmotnosti 1000 kg. Automobilka uvádí možnost zatížení přední nápravy do 1120 kg a u zadní nápravy do 1450 kg.

Nákladový prostor je vyroben z odolné oceli s podlahou z protiskluzového vícevrstvého dřeva a bočnicemi z hliníkové slitiny vysokými 350 mm. Pod podlahou je prostor pro uložení nářadí. Přístup k ložné plošné ve výšce 900 mm zlepšuje schůdek, který je na každé straně za kabinou. Schůdky jsou i na vnitřní straně všech bočnic a lze je vyklopit po jejich sklopení.

Paleta pohonných jednotek pro Doblo Work Up obsahuje turbodiesely 1,3 Multijet 90 s výkonem 66 kW a 1,6 Multijet 105 s výkonem 75 kW. Oba motory spolupracují s pětistupňovou manuální převodovkou a jsou vybaveny filtrem pevných částic, systémem start-stop a splňují emisní normu Euro 5.

Fiat Doblo Work Up má na své ložné ploše nabízet prostor pro trojici Euro palet nebo 33 bedniček na ovoce. Podle automobilky má být tento model vhodný pro stavební i zahradnické firmy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
3. 9. 2011 14:33
Re: Work it Make it Do it Makes us
Tak má Fiat zas v niečom prvenstvo. Aspoň ja som v tejto triede doteraz valníček nezaznamenal. Existuje Berlingo, Caddy alebo Kangoo ako valník?

Trošičku ma zaráža celková dĺžka, bezmála 5 metrov mi príde až príliš. Korba tvorí pri 2-miestnej kabíne menej ako polovicu dĺžky auta. Š-1203 mala korbu dlhšiu o pol metra, pritom celková dĺžka auta bola 4520 mm. Iste, Fiat má motor pred kabínou, nie pod ňou, no to mrhanie priestorom mi príde prílišné. Veď VW Transporter s najkratším rázvorom (3000 mm) má celkovú dĺžku menšiu ako tento Fiat, pritom na ložnú plochu z toho pripadá 2,6 metra. To je stále o 30 cm viac ako má Dobló.

Malý valníček - fajn nápad, ale nie príliš presvedčivá realizácia.
Avatar - Pekelná Micinka
2. 9. 2011 00:33
Work it Make it Do it Makes us
Vettel s ním sice pelášit 300 nebude, ale kdejaký zelinář, správce parku nebo jiný krteček z něj bude mít radost. Mě se líbí, má milý kukuč jako osobní bráška a design velké automobilky je přeci jen devizou oproti užitkáčům od "neznámých" výrobců. :yes:
2. 9. 2011 00:33
Překlep?
Je rozvor náprav opravdu 4375mm? Při délce 4,9m se mi to něják nezdá...