Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat má nové logo

Jan Cacek
Diskuze (34)
Italský výrobce se rozhodl opět změnit své logo, které se v inovované podobě poprvé objeví na novém Bravu.

Fiatu se v poslední době daří vracet k ziskovému hospodaření díky úspěšné strategii, reprezentované uvedením modelů Panda, Grande Punto, Sedici a Croma. Prezident Fiatu Luca de Meo tvrdí, že se rozhodli tento úspěšný proces zohlednit změnou loga, které se poprvé objeví na novém Bravu. Logo má odrážet probíhající změny, ale zároveň respektovat historickou identitu značky.

Nové logo využívá symbol štítu, který se na Fiatech objevoval v letech 1931 až 1968. Na třírozměrném tmavě červeném podkladu je napsáno slovo FIAT s vertikálně protaženými písmeny. Červený štít je pak zasazen v chromovaném kulatém rámečku. Nové logo je bezesporu důležitým krokem ke zlepšení image, samo o sobě však nestačí, takže Fiat musí přesvědčovat zákazníky především dobrými produkty. To si ale ve Fiatu jistě dobře uvědomují.

Jan Cacek
Diskuze (34)
27. 10. 2006 13:15
Re: Fiat
No jo, vlastně máš pravdu... že se o tom tady vůbec bavíme... Škoda žes nám to nevysvětlil dřív >:D >:D
27. 10. 2006 11:57
Re: Italové
To ještě přijde, ze mě si tehdy dělali srandu, že je to jak ve Star Treku. :-) Jsem vděčný i za ty otočné spínače, ty mi sedí asi ještě víc, jsou po ruce u volantu, člověk nemusí něco mačkat po celé palubce. :yes:
27. 10. 2006 09:40
Re: Italský auta
no, co se ergonomie ( ;-) ) týče, řekl bych že tam italům může konkurovat málokdo... Vzpomene si někdo třeba na Fiat Tipo a jeho vymakané páčky pod volantem, na kterých bylo úplně všechno včetně odmlžování zadního skla? (a navíc v noci svítily :-) ) Jestli Ital něco nedotahuje, tak v minulosti to možná byl nějaký ten plast, který pak vrzal, ale to už je taky minulostí... (ale celkově srovnávat ergonomii italských a německých aut takhle paušálně je blbost - chce to zaměřit se na konkrétní modely, protože obecný standart je tak vysoko, že už ani nemá cenu to řešit...)
27. 10. 2006 09:12
Re: Italský auta
S designem souhlas :yes:, co se týká ergonometrie jsi bohužel vedle. Pokud chceš auto, které ti sedne do ruky jako pr* na hrnec hledej u puntičkářských germánů, Ital je nad věcí a tyto věci vesměs nedotahuje. Viz např. páčky a otočné kroužky pod volantem, madla u dveří atd., atd. :'-(. Vlastní zkušenost. A měnit logo každých 5 let - no jako atrakce dobré, ale jinak cosi vypovídající o sebedůvěře výrobce. ;-\