Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Minicargo: první fotografie

Ondřej Láník
Diskuze (15)
Na internetu se dnes objevily první oficiální fotografie nového užitkového Fiatu, který má zatím jen pracovní název Minicargo. Ve spolupráci se skupinou PSA Peugeot Citroen by se měl tento model začít vyrábět již letos na podzim v tureckém závodě Tofas.

Dítko Fiatu, skupiny PSA Peugeot Citroen a tureckého podniku Türk Otomobil Fabrikasi A.S. (Tofas) se zařadí do užitkové flotily Fiatu, Peugeot a Citroenu jako model s délkou pod čtyři metry. Podle informací, dostupných v tuto chvíli, by nemělo jít o nástupce Dobla, Partnera a Berlinga, ale o zcela novou modelovou řadu, která nabídku tří automobilových značek rozšíří. V Turecku by mělo ročně vznikat 135 tisíc vozů, každá ze značek by měla odebírat třetinu produkce. Do vývoje a výroby nového modelu investovaly automobilky 350 milionů euro.

Už za několik málo týdnů by se na autosalonu ve Frankfurtu měla objevit osobní verze nové dodávky, která by v případě Fiatu mohla nést tradiční označení Panorama. Na trh se nový model dostane na začátku roku 2008. Výroba má být v Turecku zahájena v listopadu letošního roku.

Další informace i budoucnosti automobilky Fiat jsou v článku Marko: Budoucnost značky FIAT (čekají 4 bohaté roky).

Ondřej Láník
Diskuze (15)
Avatar - BIGPAPA
7. 8. 2007 07:59
Re: fakt se mi to líbí
tak myslím, že máš celkem zvrácený vkus, kterej ovád vymyslel dávat světla tak vysoko a navíc pod ně narvat černej nárazník ;-\ :-( :-( Naložim auto a budu svítit až někam na konec galaxie anepomůže mi sebelepší naklápění světel. Příště můžou dát světla na střechu a dole nechat jen kus černého plastu ať to má grády >:D >:D >:D prostě humus :no: :no: :no: :no: :no:
7. 8. 2007 06:54
Re: KONKURENCE PRO ROOMSTER PRAKTIK
Je mozne, ze Minicargo bude konkurentom pre Praktik (nie Roomster Praktik ;-) ), ale nie velkostou/triedou, ale "len" trhovym. Praktik je o dost vacsi a aj ked za konkurentmi ako Dobló a spol. zaostava, Minicargo bude priestorom, podla mna, o dost mensi. Uvidime.
7. 8. 2007 06:50
Re: Super
Neviem, ci si si precital aj text, ale v nom sa jasne pise, ze nepojde o nastupcu Partner/Berligo. Partner a Berlingo prisli v roku 1996 a ako pribudali konkurenti, pribudala aj velkost tychto aut a teda da sa ocakavat, ze nove Berlingo/Partner budu o nieco vacsi, mozno dokonca v dvoch verziach dlzky.
7. 8. 2007 06:10
KONKURENCE PRO ROOMSTER PRAKTIK
Mame zde dva obrazky, ktere nam pouze napovidaji, jakze to auto bude vypadat. Vime take, ze Fiat umi postavit velice prakticke dodavky (viz. Doblo). Timto vozem ale Fiat primo atakuje segment ve kterem je i nase domaci automobilka Skoda. Roomster Praktik i pres sve vyhody to bude mit velice tezke. Spis bych rekl, ze rozhodne prakticnost a cena. Fiat Minicargo bude pro konkurenci velice tvrdym oriskem.