Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Stilo: odstěhoval se do Brazílie a ujíždí na alkoholu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Italská automobilka podobně jako jiné společnosti své výběhové modely nehází do starého železa ihned po náběhu jejich nástupce, ale prodlužuje jim život na jihoamerickém trhu.

Přesněji v Brazílii, kde se právě představil Fiat Stilo v novém provedení označeném Sporting. Jedná se o pětidveřový model po faceliftu s poměrně bohatou výbavou, zastupující zde i svého třídveřového sourozence, který se v Brazílii neprodává.

Fiat Stilo Sporting nabízený na brazilském trhu je vybaven motorem 1.8 8V Flex. Ten při použití benzinu produkuje výkon 82 kW (112 k), ale umí spalovat také alkohol a v takovém případě je jeho výkon 84 kW (114 k) obou hodnot dosahuje při 5500 ot/min. Maximální točivý moment dosahuje s benzinem hodnoty 175 Nm a 182 Nm s alkoholem při 2800 ot/min.

V případě že má Stilo Sporting v nádrží jen benzin zrychluje z 0 na 100 km/h za 10,8 s a dosahuje maximální rychlosti 188 km/h, jestliže do něj majitel natankuje pouze alkohol bude zrychlovat za 10,6 s a ukazatel rychlosti se zastaví na cifře 190 km/h.

Pětidveřový hatchback je nabízen s bohatou standardní výbavou, obsahující tempomat, elektrický posilovač řízení, rádio s CD přehrávačem a MP3, výškově stavitelné sedadlo řidiče, elektricky ovládaná zrcátka, elektricky ovládaná okna vpředu i vzadu, centrální zamykání, navigaci a volant stavitelný ve dvou osách. Na přání bude k dispozici rozměrné elektrické střešní okno, Bluetooth, duální klimatizace, ABS+TC, EBD, sedmnáctipalcová litá kola obutá do pneumatik o rozměru 215/50 R17 a čelní airbag pro řidiče a spolujezdce.

Pro novou verzi brazilského Stila je k dispozici sedm laků karoserie: stříbrná ve třech odstínech, černá ve dvou odstínech, žlutá a červená. Základní cena Fiatu Stilo Sporting na brazilském trhu je stanovena na 58 200 brazilských realů (zhruba 644 000,- Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)