Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford C-Max Hybrid: Plně hybridní MPV do výroby v roce 2012

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Ford C-Max Hybrid

Ford v Detroitu vedle Focusu Electric a plug-in hybridu C-Max Energi představil i C-Max Hybrid. Jde o plně hybridní verzi kompaktního MPV.

Ford C-Max Hybrid je takzvaný full-hybrid nové generace v karoserii pětimístného rodinného automobilu.

Stejně jako provedení Energi je i Hybrid založen na krátké verzi druhé generace kompaktního MPV. Se sesterským plug-in hybridem sdílí i design a tak má v předním nárazníku horizontálně členěnou mřížku lichoběžníkového tvaru, která připomíná vozy značky Aston Martin.

Jediné na karoserii viditelné odlišnosti od Energi představují absence solární panelů na střeše a kruhového víčka před dveřmi řidiče.

K pohonu Fordu C-Max Hybrid slouží zážehový čtyřválec o objemu 2,0 litru s Atkinsonovým cyklem a synchronní elektromotor s permanentním magnetem. Výkony tohoto hybridního pohonného systému v kompaktní MPV prozatím automobilka neuvádí.

Lithium-iontové baterie jsou uloženy v zadní části vozu pod podlahou interiéru. Ford ve svých tiskových materiálech uvádí, že Li-Ion akumulátory jsou obecně o 25 až 30 procent menší a o 50 procent lehčí než nikl-metal-hydridovým (NiMH) akumulátory.

Se spotřebou paliva 5,0 l na 100 km v kombinovaném provozu se chce Ford C-Max Hybrid stát nejúspornějším osobním automobilem své třídy v Americe.

Tak jako Focus Electric a C-Max Energi i C-Max Hybrid se bude od roku 2012 vyrábět v továrně Wayne v Michiganu společně s konvečními modely.

Výroba v Evropě bude spuštěna ve španělské Valencii v roce 2013.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
11. 1. 2011 15:08
Bravo Ford BEV & HEV-PHEV
:yes: :yes: :yes: