Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Edge Sport: Nový crossoverový topmodel pro Evropu

Michal Fokt
Diskuze (34)
Ford v Ženevě představil v evropské premiéře vrcholnou produkční verzi crossoveru střední třídy pro tuto část světa. Říká jí Edge Sport.

Ford ukázal Evropě své střední SUV Edge vloni na ženevském autosalonu jako koncept a v polovině roku uvolnil oficiální fotografie sériové verze společně se základními informacemi. Nyní, rok po premiéře konceptu, se prezentuje vrcholná specifikace Edge Sport.

Ford dal modelu Edge Sport do vínku sympatické odlišnosti - černou masku chladiče a B sloupky, nástavec předního nárazníku s decentním lipem, nástavce prahů, difuzor zadního nárazníku s lichoběžníkovými koncovkami výfuku a dvacetipalcová kola v provedení Dark Tarnish. V interiéru na vás budou čekat dekory v lesklém černém laku, sedadla s výraznějším bočním vedením a doplňky se stříbrně-saténovým efektem.

Půjde zjevně o verzi výbavy, bude tedy k mání s oběma turbodiesely Duratorq 2.0 TDCi s parametry 132 kW a 400 N.m, respektive 154 kW a 450 N.m. Ford dále upozorňuje na to, že je vůz vybaven adaptivním řízením, variabilně měnícím převodový poměr, systémem aktivního potlačování hluku nebo přední kamerou, usnadňující parkování.

Michal Fokt
Diskuze (34)
4. 2. 2016 21:12
edge
Koukal jsem na nej v plne palbe je drahej, to se da poridit o tridu lepsi suvcko nez tohle za stejny prachy. Vcera jsem videl nove Sorento, proboha byla to hruza,fuj. Treba kdyz do toho udelaj VIGNALE a nebude to tak drahy ze by to mohlo vypadat aspon trochu obstojne ale do mega a pul v plny palbe, jinak by to bylo o nicem.
Avatar - effa
6. 3. 2015 14:57
Re: Auto bez nápadu - nadpis bez nápadu
mě se pohled zpředu moc zamlouvá,jezdím často kolem něj a je to moc pěkný.Uvnitř nic moc a zadek hodně podobný min.gen. ;-)
Avatar - effa
6. 3. 2015 14:52
Re: Velikost
přesně tak ;-\
Avatar - effa
6. 3. 2015 14:49
Re: +
jo, zastaralý a pro mě nevzhledný :no: samozřejmě pro někoho to je ok ;-)
6. 3. 2015 07:54
Re: Velikost
Preboha, akej Kugy? Bol si uz vobec niekedy na strankach Ford USA?
A ked uz, tak krabica je Ford Flex. ;-)