Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Equator Concept: Maverick převlečený pro Asii

Ondřej Láník
Diskuze (7)
SUV Maverick je jedním z úspěšných Fordů na asijských trzích, kterým jinak přirozeně dominují domácí modely. Na další posílení jména tohoto modelu si Ford zadělal přestavbou sériového provedení do futuristické podoby prezentované na autoshow v Tokiu.

Fordův model, který se i u nás prodává pod jménem Maverick, znají na některých trzích jako Escape. Firemní asijské designérské středisko Lio Ho Design Technology Center na Taiwanu se zaměřilo na přepracování standardního provedení ve futurističtěji působící koncept s lepší aerodynamikou.

Moderní světlomety využívající technologii LED byly vyvinuty ve spolupráci s firmou TYC Brother Industrial. Nová příď je tvořena výrazně tvarovanou maskou titanové barvy. Oproti běžnému Escape/Mavericku je koncept opatřen efektní aerodynamickou sadou čítající nové nárazníky s integrovanými spojlery a výraznými vstupy vzduchu. Celkový agresivní dojem dotváří široké lemy blatníků a prahů, resp. velká desetipaprsková kola obutá do pneumatik Michelin 255/50 R19.

Karosérie je nalakována barvou odstínu “First Light Orange”, který má připomínat specifické světlo prvních okamžiků nového dne, po východu slunce.

Celkové vnější rozměry studie činí 4424 x 1780 x 1798 mm, rozvor zůstává na původní hodnotě 2620 mm. Pod kapotou je sériový vidlicový šestiválec 3.0 V6 (145 kW), přenášející točivý moment přes šestistupňovou automatickou převodovku na všecha kola. Převodovka i pohon všech kol jsou elektronicky řízeny.

Nepřehlédněte redakční test v magazínu Auto.cz: Ford Maverick 3.0 V6.

Ondřej Láník
Diskuze (7)