Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Explorer Lego Edition: Premiéra v závodě Fordu v Chicagu (video)

David Bureš
Diskuze (0)
Na stavbu modelu Fordu Explorer v životní velikosti bylo použito více než 380.000 kostiček Lega.

Jednou z atrakcí chystaného Legolandu na Floridě bude i model Fordu Explorer v životní velikosti, postavený z Lega. Model tohoto automobilu byl představen v továrně Fordu v Chicagu, kde se vyrábí i skutečný Explorer. Odtud se vydá v průhledném návěsu do Legolandu nedaleko Orlanda na Floridě.

Stavba červeného Exploreru z Lega trvala 22 designérům více než 2.500 hodin a bylo na ní použito více než 380 tisíc kostiček Lega. Automobil váží zhruba 1,2 tuny, jeho základ o hmotnosti 348 kilogramů je vyroben z hliníku.

Americké SUV z dánské stavebnice bude součástí atrakce nazvané Řidičská škola Ford pro děti. Ta bude rozdělena na dvě části, které budou určeny pro děti od tří do pěti let a od šesti do dvanácti let.

Děti nejprve shlédnou video, které jim vysvětlí rozdíl mezi brzdou a plynem či naučí různé dopravní značky. Děti dostanou i základní rady, jak se na silnici mají chovat. Poté si budou moci zajezdit s elektrickými autíčky s maximální rychlostí 4,8 km/h.

Prostředí je detailně zhotovené z Lega, děti si v něm vyzkouší řízení auta ve skutečném světě. Jakmile děti dojezdí, dostanou vlastní řidičské oprávnění.

Nový zábavní park bude na Floridě otevřen 15. října, bude druhým největším Legolandem ve Spojených státech a pátým největším na světě. Na stavbu místních atrakcí bylo použito více než 50 milionů kostiček Lega. Zábavní park je rozdělen do 10 tematických oblastí.

Červený Ford Explorer však není prvním vozem v životní velikosti vyrobeným z kostiček slavné stavebnice. Již v roce 2004 bylo z Lega postaveno modré Volvo XC90 určené pro Legoland v kalifornském Carlsbadu.

Aktuální generace Fordu Explorer se prodává od loňského roku. Americké SUV je nabízeno se dvěma motory – benzinovým vidlicovým šestiválcem 3,5 Ti-VCT o výkonu 216 kW a přeplňovaným dvoulitrovým čtyřválcem EcoBoost s výkonem 179 kW.

David Bureš
Diskuze (0)