Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford F-150 STX SuperCrew nebude jen pro práci

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Ford rozšiřuje nabídku verzí své nejúspěšnější modelové řad o nové provedení, které má být pracovním strojem i komfortním společníkem.

Nabídka verzí Fordu F-150 v letošním roce představuje celkem deset verzí od čistě pracovního XL až po stylový King Ranch, luxusní Limited a ostrý SVT Raptor. Nově se na spodní část palety zařadil F-150 STX SuperCrew, který vychází z verze STX, stojící nad základním XL.

Nový Ford F-150 STX SuperCrew pro modelový rok 2014 přináší oproti letošnímu STX jednu zásadní změnu, kterou je čtyřdveřová pětimístná kabina namísto dvoudveřové. K identifikaci má přispět rovněž přední nárazník v barvě karoserie a 17-palcová litá kola.

Spolu s úpravami exteriéru došlo i na rozšíření standardní výbavy. Ta bude obsahovat mimo jiné dálkově ovládané centrální zamykání, elektrické ovládání oken, tempomat, palubní počítač, klimatizaci, rádio s CD přehrávačem a vstupem pro externí zdroj, stavitelný volant a přední sedadlo pro tři osoby.

Zájemce o další úpravy vzhledu a rozšíření výbavy u verze STX má navíc uspokojit ještě paket Sport, jehož součástí je maska chladiče s černým lamelami a rámem v barvě karoserie, 20-palcová kola, specifické čalounění sedadel spolu s barevně sladěnými koberci a polepy karoserie.

Standardní pohonnou jednotkou pro STX SuperCrew bude v modelovém roce 2014 atmosférický vidlicový šestiválec o objemu 3,7 litru s výkonem 222 kW a točivým momentem 377 N.m. Na přání bude k dispozici i pětilitrový osmiválec o výkonu 265 kW a točivém momentu 515 N.m.

Zájemci o Ford F-150 STX SuperCrew si budou muset připravit minimálně 33.145 amerických dolarů (zhruba 653.000 Kč) na verzi s šestiválcem a pohonem zadních kol.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Avatar - curwasportiva
10. 9. 2013 06:24
Re: SuperDuty
Tak asi i proto je tvým autem snům C5...
9. 9. 2013 09:25
Re: SuperDuty
Zajímavé. Škoda, že skoro nic z toho nevyužiju:-)
Avatar - curwasportiva
8. 9. 2013 19:27
Re: SuperDuty
Jasně že to není čistokrevný offroad, hlavně kvůli velkému rozvoru, by si nebylo tak těžké ho položit na břicho, ale i tak myslím že teréními schopnostmi předčí valnou většinu SUV.
No nevím ti s tou nemotorostí a neobratností, přecejen je to velikostně asi na úrovni Transitu, kterých po městech jezdí stovky (tím samozřejmě nechci říct, že to je auto do města). Parkování mě na tomhle voze překvapilo asi nejvíc. Hlavně díky velkým zrcátkům, navíc s hyperbolických menším zrcátkem (se kterým si vidíš krásně na zadní kolo) a hranatému půdorysu, kde krásně vidíš kde ti končí auto, musím říct že se mi stím parkuje líp než třeba s Octavií Combi. A ne opravdu nemám problém si zacouvat do "chlívečku" mezi auta, v podzemním parkovišti (horší je potom otevřít dveře :D)
Avatar - happy_driver
8. 9. 2013 13:47
Re: SuperDuty
S tymito rozmermi mozes zabudnut, ze "projedeš všude". Ani omylom. 5 ludi nalozis do lubovolneho double cab pickupu. Detto ostatne veci. Jedina atraktivna vec je motor V8, ale to je asi tak vsetko. Nemotorne, neobratne, jedine, ze s tym jazdis niekde na vidieku a parkujes doma na dvore. V meste je to cista tragedia, ulice a parkoviska metropol strednej Europy nie su bulvary ci avenue v mestach kdesi na americkom stredozapade.
8. 9. 2013 12:47
Re: SuperDuty
Jsou to nádherná a účelná auta, ale vzhledem k ceně jsem taky rád. Protože by to u nás beztak kupovali majitelé X6 apod., kteří mají blonďaté háro několik centimetrů pod volantem.