Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Focus RX pro Kena Blocka nastupuje (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Hoonigan Racing představuje Fordy Focus RX, mířící do letošního Mistrovství světa v rallycrossu.

Ford Focus RX byl ještě bez válečného malování odhalen začátkem letošního března a nyní se představuje dvojice první vozů, které má k dispozici Hoonigan Racing. Za volanty těchto speciálů se usadí již tento víkend Ken Block a Andreas Bakkerud.

Nepřehlédnutelné barvy dvou Fordů má na svědomí Felipe Pantone, který se specializuje na street art. Při tvorbě barevného provedení závodních vozů byly návrhy nejprve nastříkány na velká plátna. Následovalo jejich převedení do digitální podoby a úprava pro výrobu polepů karoserií.

Výsledkem je dvojice jen těžko přehlédnutelných strojů, pod jejichž kapotami se ukrývají přeplňované dvoulitry Ford EcoBoost, disponující výkonem 441 kW (600 k) a točivým momentem 900 N.m. Použity jsou šestistupňové sekvenční převodovky Sadev, spojky AP se ztrojenými lamelami a stavitelné mechanické diferenciály vpředu i vzadu

Ford Performance uvádí, že Focus RS pro rallycross zrychlí z 0 na 96 km/h za méně než 2,0 s.

Premiéra tyto Fordy Focus RX čeká na prvním podniku Mistrovství světa v rallycrossu 2016, který se uskuteční v termínu od 15. do 17. dubna v Portugalsku. Následovat pak bude ještě dalších jedenáct podniků v jedenácti různých zemích na třech kontinentech.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)