Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford má novou ochrannou známku. Jsou jen dvě možnosti, pro jaký model

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Modrý ovál si nechal patentovat nový název a také pozměněné logo, kterým se honosí ikonický model Mustang. Co přesně to znamená?

Americká automobilka si před časem nechala zaregistrovat název Mustang Mach-E. Vlastně jsou jen dvě možnosti, proč tak Ford učinil. Buď je to název pro chystaný elektrifikovaný Mustang, spíše se ale přikláníme k variantě, že jde o název elektrického crossoveru, jenž má být ikonickým modelem modrého oválu inspirovaný. Každopádně jde o název registrovaný jak pro USA, tak pro Evropu.

Zároveň si Ford nechal zaregistrovat ještě poupravené logo, které velmi dobře známe právě z vozů Mustang. A sociální sítě už samozřejmě spekulují o tom, že jde o nový emblém připravovaného elektromobilu.

Ford o nový název požádal již na podzim loňského roku, definitivního schválení se ale dočkal až nyní. Hybridní Mustang dorazí nejdříve po roce 2021 a modrý ovál říká, že půjde o vůz s podobnými parametry, jakými se chlubí verze s osmiválcem. Ve skutečnosti tak půjde o výplň mezi V8 a 2,3litrovým čtyřválcem, jenž aktuálně tvoří základ nabídky.

Modrý ovál zatím žádné oficiální informace neposkytl, ale spekuluje se o tom, že spalovací motor hybridního mustangu bude pohánět zadní kola, zatímco elektromotor pomůže přední nápravě. Byť je do premiéry ještě dlouhá doba, špioni už zamaskovaný prototyp několikrát zachytili v akci.

Že to Ford s elektrifikací myslí vážně, dokazují už nedávno představené novinky. Nová Kuga přijíždí coby mild-hybrid, hybrid i plug-in hybrid. Po letech se očekává návrat Fordu Puma, což bude hybridní crossover. A v neposlední řadě se Američané nebojí ani elektrifikace užitkových vozů.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme