Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford se v roce 2020 opře do elektřiny. Mustang na chůdách má být vyzyvatelem Tesly

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Ford pilně připravuje své první auto, které je od počátku vyvíjeno jen jako elektromobil. Stylizuje se jako zvýšený Mustang a na mušce má novinku konkurenční Tesly.

Není žádným tajemstvím, že automobilka Ford pracuje na svém novém elektrickém autě. Nebude to její úplně první elektromobil (vzpomeňme Focus Electric), ale první vůz, který je od počátku vyvíjen jen s elektrickým pohonem.

Podrobnostmi o tomto autě Ford zatím šetří. Víme tak jen to, že půjde o automobil, který se svým stylem nechává inspirovat Mustangem. Ne že by snad k sobě měly mít tyto dva modely nějakým způsobem blízko, modrý ovál se spíše snaží využít popularity svého ikonického sporťáku.

Není to tak dávno, co se světu ukázal další elektrický crossover americké automobilky – Tesla Model Y. V době premiéry nového produktu Elona Muska publikoval Ford na svém oficiálním Twitteru jasný vzkaz: „Hold your horses.“

Teď už víme, že trochu provokativní tweet byl skutečně směřován na Teslu. Potvrdil to prezident amerického zastoupení Joe Hinrichs, jenž zároveň říká, že Mustangem inspirovaný elektromobil dorazí do showroomů Fordu zhruba ve stejnou dobu, jako Tesla Model Y. „Rychle se blížíme k sériové produkci nového elektrického SUV. Do prodejen dorazí už příští rok, zhruba ve stejné době jako nová Tesla,“ vysvětluje Hinrichs.

Uvedení na trh očekáváme spíše v závěru příštího roku. Víme také to, že novinka Fordu bude orientována na výkon a dojezd na jedno nabití by se měl blížit k 500 kilometrům. Podle posledních informací se vůz nebude jmenovat Mach 1, jak bylo původně predikováno, mohl by však dostat jmenovku Model E.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme