Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mondeo kombi jako nákladní automobil

Ondřej Šuch
Diskuze (35)
Novela zákona o DPH, rušící možnost odpočtu DPH u stále populárnějších "montážních" verzí osobních aut, přiměla některé dovozce ke změně homologací. Ford je první vlaštovkou, o dalších budeme informovat.

Dne 23. 9. schválila Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR novelu zákona o dani z přidané hodnoty. Tato novela nabývající platnosti dne 1. 10. 2003 ruší možnost odpočtu DPH pro tzv. speciální osobní automobily, tedy např. hasičské, záchranářské, sportovní či montážní. Pro spoustu podnikatelů, kteří své vozy střídavě používali pro přepravu osádky a materiálu, či přes týden ve firmě a o víkendu soukromě, to znamená, že za svůj nový automobil budou muset zaplatit o 22% více.

Zákazníci Fordu si od 1. října mohou koupit Mondeo kombi ve verzi N1, homologované jako nákladní vůz. Základem úpravy je i tentokrát posuvná přepážka oddělující prostor pro posádku a pro náklad a dále dvě fólie zakrývající zadní boční okna v nákladovém prostoru: bezpečnostní a neprůhledná. Cena přepážky včetně montáže a nalepení folií činí 15.900,- Kč bez DPH a Ford Mondeo Kombi jako nákladní vůz tak lze získat už od 561.720,- Kč bez DPH.

Ondřej Šuch
Diskuze (35)