Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang uspěl v testech NHTSA

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) udělil šesté generaci Fordu Mustang nejvyšší ocenění za výsledky, jichž dosáhl v nárazových testech.

NHTSA testovalo nový Ford Mustang v rámci programu hodnocení nových automobilů a za dosažené výsledku mu udělilo plný počet pěti hvězd.

Předmětem čelního i bočního nárazového testu a také bočního nárazu na kůl byla kupé modelového roku 2015, která dosáhla velmi dobrý výsledků díky konstrukci skeletu karoserie i bohaté výbavě standardních prvků pasivní bezpečnosti.

Ford k provedeným testům pouze dodal, že aktuální šestá generace Mustangu je od základu zcela nově navrženým vozem, který svého předchůdce překonává nejen v oblastí jízdních výkonů, ale rovněž i nabídkou aktivní a pasivní bezpečnosti.

Ford Mustang: Zná české ceny

Standardem pro Ford Mustang modelového roku 2015 je osm airbagů pro kupé a šest pro kabriolet, což je podle automobilky dvojnásobek oproti předchozí generaci. Řidič pak může spoléhat na elektronický stabilizační systém ESC, elektronický brzdový asistent EBA, systém elektronického náběhu brzd EBP, systém kontroly trakce TCS a samozřejmě i na ABS.

Součástí základní výbavy je i na evropském trhu pro obě karosářské verze a všechny nabízené motory multimediální systém SYNC 2 s hlasovým ovládáním a automatickým nouzovým voláním Emergy Asist.

V případě dopravní nehody, kdy dojde k aktivaci airbagů nebo bezpečnostnímu odpojení palivového čerpadla, umí tento systém automaticky zavolat na linku tísňového volání a poskytnout rovněž nezbytné informace, jako například souřadnice GPS v lokálním jazyce, a to i tehdy, když je posádka vozu v bezvědomí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Avatar - Barrichello
17. 2. 2015 09:39
Re: Slušný auto
Loni 20, ale předtím to bývalo i kolem 40 ks ročně
Avatar - Hammunasakra
16. 2. 2015 16:31
Re: Slušný auto
Nojo já ty čísla moc nesleduju. Jak je na tom to Camaro? A jo taky bych tipnul nepatrně vyšší prodeje Mustangů :-)
Avatar - Barrichello
16. 2. 2015 16:23
Re: Slušný auto
>:D >:D

Hele vycházím z toho, kolik se tu prodalo Camar, Mustangů se prodá podle mě víc.
Avatar - Hammunasakra
16. 2. 2015 15:57
Re: Slušný auto
K Mustangum? No neni to špatný auto. Fakt se mi docela líbí :yes: :-)
16. 2. 2015 15:54
Re: Slušný auto
Ale dyk jo, já mám škodovku taky celkem rád, ale ty už to s tim obdivem k nim skoro přeháníš..