Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Raptor Trax je novou hračkou Kena Blocka

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ken Block si pořídil na zimu nové vozítko, jehož základem je nejostřejší verze Fordu F-150.

Od roku 2010 je spoluzakladatel společnosti DC Shoes, soutěžní jezdec a hvězda videí a názvem Gymkhana oficiálně spojen s automobilkou Ford. Za poslední čtyři roky byl Ken Block oficiálně málokdy spojován s nějakým jiným autem než soutěžní Fiestou a nezaujatému pozorovateli se mohlo začít zdát, že se speciálem WRC si tento showman jezdí i na nákup.

Nyní ovšem Ken Block prostřednictvím jedné fotky a krátké tiskové zprávy odhalil svůj nejnovější stroj, který bude využívat hlavně v zimním počasí. Základem nové Blockovy hračky je samozřejmě Ford a pro jistotu ta nejvýkonnější verze pick-upu F-150 SVT Raptor s přeplňovaným vidlicovým osmiválcem o objemu 6,2 litru.

Blockův Raptor Trax samozřejmě na první pohled zaujme výměnou kol za pásy, což Ken zdůvodňuje využitím především pro pohyb v horách Park City v Utahu, v nichž žije. Další viditelné úpravy představuje nosič na střeše, držáky na snowboardy na korbě, naviják namontovaný na zádí a přídavné světelné rampy.

V interiéru je úložný prostor na nápoje a občerstvení, ochranná klec, čtveřice sedadel Recaro a audio systém, který může být ovládán i zvnějšku vozu a pouštět hudbu nejen do interiéru.

Ford Raptor Trax nebude Ken Block využívat jen pro svou osobní potřebu, ale stane se z něj jedna z hvězd připravovaného zimního videa a k vidění bude i během zimních X-Games v Aspenu v Coloradu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)