Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford sníží produkci B-Maxu na polovinu, není o něj zájem

David Bureš
Diskuze (140)
V rumunské Craiově se dosud vyrábělo 500 exemplářů B-Maxu za den.

Automobilka Ford snižuje výrobu modelu B-Max ve své továrně v rumunské Craiově. O toto kompaktní MPV nemají zákazníci takový zájem, jaký Ford předpokládal.

V Craiově se dosud vyrábělo 500 exemplářů B-Maxu za den, nyní se ale denní výroba sníží na polovinu, na 250 B-Maxů. Ford v létě plánoval, že do konce roku vyrobí 60.000 kusů B-Maxu, snížení produkce ale tyto plány pozmění.

B-Max se nyní bude vyrábět v jednosměnném provozu. Zaměstnanci závodu však nebudou mít méně práce, přesunou se totiž do výroby benzinového tříválce 1,0 EcoBoost, který v Craiově rovněž vzniká. Motory díky tomu budou vyráběny v další směně.

Zpráva o snížení výroby však postihne pracovníky dodavatele výrobních dílů Magna Interiors & Exteriors. Firma oznámila, že propustí 17 ze svých zdejších 117 zaměstnanců.

Sériová výroba B-Maxu v Craiově začala letos v červnu. Jen do výroby tohoto modelu Ford investoval více než 500 milionů eur. V budoucnu se tu má vyrábět i další malý model. Vedle toho v Craiově funguje motorárna, kde se od začátku příštího roku bude vedle zmíněného 1,0 EcoBoost produkovat ještě benzinový agregát o objemu 1,5 litru.

Kompaktní MPV Ford B-Max je unikátní díky svým zadním bočním posuvným dveřím, nazvaným Easy Access (snadný přístup). Do nich je totiž integrován B-sloupek, díky čemuž po otevření bočních dveří vznikne vstupní otvor široký 155 centimetrů.

David Bureš
Diskuze (140)
30. 11. 2012 10:04
Náhodou
Můžete si ho doma pověsit nad bazén, otevřít dveře a skočit si dolů. Děti to určitě ocení. Takže ideální člen rodiny >:D
30. 11. 2012 09:34
Re: Ford mal velke oci
jo připomíná mi to boom lyží v 90tých létech. Všichni výrobci si mysleli, jak budou zásobovat lyžaře každej rok desítkami milionů párů lyží. No výsledek je ten, že přežili jen někteří a jiní se dodnes nevyhrabali ze srabu. Produkce jsou třetinové a nestoupají. Prostě odrážejí zájem. Produkce nových modelů taktéž. Je pravda, že byznys s lyžema povětšinou neovlivní EU blbci.
29. 11. 2012 11:17
Re: Revolučné?!
diky :*)
Avatar - Katikakus
29. 11. 2012 11:05
Re: Revolučné?!
Tak to reknu hned - potrebuju kombika, protoze nemam prachy na novou pracku, na nosice ani na benzin...

Na tom neni nic spatneho, tak preji, at se dari lepe a do budoucna si treba ty nosice budes moct koupit. ;-)
28. 11. 2012 21:55
Re: Revolučné?!
Nemam nosic, asi preto, ze nieco stoji a kola na streche zvysuju spotrebu :*)