Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tříválec Ford 1,0 EcoBoost zadržen při kontrole na letišti

Diskuze (76)
Ford zvolil v USA neobvyklou formu prezentace nového motoru.

Automobilka Ford si od přeplňovaného zážehového tříválce 1,0 EcoBoost slibuje hodně. V Evropě ho už nabízí v modelech Focus, B-Max, C-Max a chystá se ho nasadit do Fiesty i Mondea. A prodávat se bude i za oceánem.

Způsobů, jak upozornit na zajímavou novinku, se najde vždycky celá řada. U nás se například Ford chlubí tím, že tříválcový blok má menší půdorys než list papíru A4. V Americe šli ještě o pořádný kus dál a z Detroitu do Los Angeles, kde se na nadcházejícím autosalonu chystá oficiální představení motoru, poslali tento kus železa letadlem.

Jak je vidět na přiložené fotografii, kompaktní blok se pohodlně vejde do palubního zavazadla. Neobvyklý náklad ovšem neunikl pozornosti při kontrole pasažérů a musel z kufru ven. Není potřeba zdůrazňovat, že přesně toto si Ford od akce sliboval.

V Los Angeles se tříválec oficiálně představí příští týden jako jedna z klíčových novinek modernizované Fiesty, kterou v USA označují modelový rok 2014. Agregát oceněný titulem motor roku bude v zámoří působit ještě neobvykleji, motory tohoto typu se totiž v USA zatím běžně neprodávají.

Diskuze (76)
21. 11. 2012 01:47
Re: To je ten motor...
Po pravdě, nedozvěděl jsem se nic nového. Asi si v mém polospícím stavu sedím na vedení a nechce se mi si poposednout.
20. 11. 2012 18:00
Re: Parádní motor
jjj a proto kdysi byly diesly taky atmosfericke.....a taky "vydrzely" vecnost...a dnesni diesly ...taky nic nevydrzi.......samo kus od kusu ..technika od techniky :))

blabla...a proto se 1,0 ecoboost po ujeti 50 tis (bezne konec zaruky auta pro normos spotrebitele , napr u me 100tis.) ..s.e dane auto rozpadne..potazmo jeho motor.

A jeste hur..kdyz v akci davaji zdarma 5 tiletou zaruku ..viz B-Max...fuj a tozpadu vsech oturbenych motoru ...nazdar!

..chudak stare Saaby...nebo "dnesni" 3valcove BMW :D:D
20. 11. 2012 13:04
Re: Parádní motor
"myslim, ze i onen 1,0 Ecobost prezije skoro vecne" :-)
teda, nepreju ti nic spatneho, ale osobne bych povazoval za uspech, kdyz to dozije presne co ma, teda do konce zaruky. Nepochybuju, ze to maji inzenyri dobre odladene a spocitane, ale hodne vazne pochybuju, ze tam nechali nejake "rezervy" v tloustce a kvalite materialu, vyrobnich tolerancich, a predpokladanem opotrebeni, aby to vydrzelo "vecne".
Spise cekam, ze to bude jednorazovka, neslozitelna, neopravitelna, kazda i ta nejmensi zavada bude automaticky znamenat novy motor pripadne zahodit auto na ND...
20. 11. 2012 10:39
Re: To je ten motor...
nez takove nicnerikajici pindani, tak si to radsi nastuduj...

treba tady:
[odkaz]
20. 11. 2012 08:41
Re: Parádní motor
ja mam 2,0 E B otec 2,5T ..a jedine co je hezci..je zvuk u onoho 5tivalce...charakter uz ne...zravost uz taky ne >:D EB je o tridu nekde uplne jinde :-)