Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Transit: sportovní verze i pro nový model

Michal Fokt
Diskuze (1)
Ford pokračuje v tradici výroby dodávek se sportovním stylem i nadále, i pro nový Transit bude v nabídce verze Custom Sport.

Ford je asi jedinou automobilkou, která se dlouhodobě snaží přenést duch závodění a podobných radovánek za volantem i do kategorie užitkových aut. Poprvé to evropskou divizi americké automobilky napadlo už v roce 1971, ostatně takový stručný přehled si můžete přečíst v článku Ford Transit Supersportvan: konečně pořádná dodávka a ze sice efektních, ale poněkud nepoužitelných konceptů se nakonec staly přece jen použitelnější "vystajlované" speciální edice, zaměřené zejména na vizuální stránku věci.

Ford v této tradici bude pokračovat i v případě nejnovějšího vydání modelu Transit, jehož nabídku zkraje příštího roku obohatí o provedení Custom Sport. Dostane 18" litá kola s nízkoprofilovými pneumatikami, rychlé pruhy na karoserii, kůží čalouněná sedadla a kvalitní audiosystém. Na výběr budou laky Panther Black, Atlantic Blue, Moondust Silver, Midnight Sky Grey, Stratosphere Blue a Titanium Gray, přičemž barevné ztvárnění pruhů bude záviset na použitém laku, aby vytvářely potřebný kontrast.

Transit Custom Sport nejen že bude rychle vypadat, ale také docela slušně pojede, dodávat se bude výhradně s turbodieselem 2.2 Duratorq TDCi o výkonu 114 kW a s točivým momentem 385 Nm. V Německu bude základní cena činit 34.950 euro a prodej bude zahájen zkraje příštího roku.

Michal Fokt
Diskuze (1)
30. 3. 2016 11:50
Dobrá zkušenost
Zdravím,
pokud někdo uvažuje o koupi Transitu, doporučuji prvně vyzkoušet. Osvědčila se mi firma [odkaz] , která poskytuje pronájem nejrůznějších dodávek. Poskytují perfektní servis za rozumné ceny.