Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford v Číně otevřel automat na auta. Zápůjčka vozu je snadná jako koupě sodovky

Stanislav Kolman
Diskuze (13)
Chtějí-li se Číňané svézt některým z nových vozů Ford, nemusí nutně navštívit nejbližšího dealera. Přímo v centru tam totiž vyrostl obří automat, který vám vůz zapůjčí.

Projekt obrovského automatu na auta vznikl pod taktovkou Modrého oválu v rámci akce Super Test Drive. Stavba se nachází v Baiyunu v Guangzhou a najednou pojme 42 vozů Ford.

Nejde tedy o klasickou půjčovnu, ale jakousi obdobu tradičního dealerství. S tím rozdílem, že nepotřebujete komunikovat s pověřenou osobou, vše obsloužíte prostřednictvím chytrého telefonu. Nejprve si v mobilní aplikaci zarezervujete daný vůz ve vámi požadovaný čas. Posléze zadáte podrobné informace, zaplatíte malý poplatek a pořídíte jednu selfie.

Když pak dorazíte k automatu, vstoupíte do malé místnosti, kde vás displej rozpozná na základě dříve pořízené fotografie. Krátce po potvrzení už vám stroj automobil přistaví dolů a můžete vyrazit.

Ford se toho nebojí, čínským zájemcům půjčí vozy klidně na tři dny. Prý proto, aby dokázali plně porozumět všem schopnostem daného auta. Zároveň jej využijí při běžných denních povinnostech, včetně dojíždění do práce či za koníčky. Po návratu auta zpět si zájemci mohou naplánovat další zkušební jízdu, případně dohodnout schůzku s nejbližším prodejcem.

Akce Super Test Drive je pro zájemce připravena až do 23. dubna, vybírat mohou z celé řady modelů, včetně ikonického Fordu Mustang. A když se náhodou rozhodnou vůz zakoupit, výše zmíněný poplatek za zápůjčku jim bude odečten z ceny.

Stanislav Kolman
Diskuze (13)
Avatar - JDM
31. 3. 2018 18:41
Re: Kristepane, tohle bejt v Česku
Jn do kufru mustanga nedas kuchyn a nejezdi za 2,67 l na 100
Avatar - rokyta.p
31. 3. 2018 03:12
Re: Kristepane, tohle bejt v Česku
jednou bude, ale ne na Mustangy ;-) který je mimochodem docela cool :-)
Avatar - speedfred
30. 3. 2018 20:36
Re: Kristepane, tohle bejt v Česku
známy mal manželku z Mongolska a myslím že v Ulanbátare kúpil aj byt a vravel ako krajina perfekt,len počasie v zime celkom kruté. Chodí tam aj na rybačku,kdesi k Ruským hraniciam.
Avatar - Googlit
30. 3. 2018 15:44
Re: Kristepane, tohle bejt v Česku
Tak to sotva. Sen všech BYchařů a BYkupců je trojková ovce v kombajnu ty Mustangu.
Avatar - Googlit
30. 3. 2018 15:40
Fordem tam a...
Náhodou tohle by fungovat mohlo. S Fordem už (po více než sto letech) nebude muset mít člověk strach, že se bude muset vracet domů vlakem. Jak se to rozsype, tak si půjčí v automatu další kus, stejně jednoduše jako by si koupil sodovku. Za mě :yes: