Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford zvažuje ještě ostřejší Focus RS 500

Michal Fokt
Diskuze (12)
Pokud bude současný Focus RS dobře přijatý zákazníky, doplní jej ostrá verze RS 500. Takže zbývá stanovit datum...

Když se před čtyřmi lety představil Ford Focus RS500, bylo to opravdové zjevení. Nadstavba už tak dost výkonného Focusu RS se pyšnila na předokolku neskutečným výkonem 345 koní a točivým momentem 460 N.m a po celé edici v matné černé se jen zaprášilo. Takový úspěch pochopitelně navnadí a teď si pustili někdo zevnitř Fordu pusu na špacír, že se uvažuje o jeho reinkarnaci.

Motor Mag zjistil, že nové RS500 může dostat palec nahoru, pokud "bude Focus RS pozitivně přijatý", což mi ale přijde spíš jako psychologická hra, protože je jisté, že na tahle auta prach ve skladech rozhodně padat nebude, takže snahou je spíše vyvolat zvědavost a pocit nejistoty a napětí, ideálně pak potřebnou mediální odezvu (což se, jak vidíte, daří).

Vůz by měl dostat ještě agresivnější nárazník s většími otvory a dále se spekuluje o nahrazení některých dílů karoserie kompozitem CFRP, zavěšení by mělo ve větší míře využívat kovaný hliník a vůz by dostal karbonkeramické brzdy. Očesaný o trochu izolace by měl být interiér a blíže nespecifikovanými úpravami by měl projít i motor 2.3 EcoBoost. Jdou i řeči o zkombinování s dvouspojkovou převodovkou, ale tomu se mi nechce moc věřit. Inženýři Fordu ale prý mají v merku Audi RS3 a chtějí z RS500 udělat nejlépe zrychlující hot-hatch všech dob. Tak uvidíme, jestli to nakonec dopadne, pokud ano, je nejvyšší čas na něm začít dělat, životní cyklus současného Focusu se chýlí ke konci...

Michal Fokt
Diskuze (12)
5. 6. 2016 08:35
Ford se snazi zbytecne
Ani teoreticky neni mozny, aby vyhral srovnavaci test s golfem ci octavii!
Vzdyt ma mensi kufr!! A vic zere!! A ma osklivejsi palubku!!!
>:D
A dokaze prenest vic vykonu dozadu... Jezis, to je vlastne vyhoda... Nevadi, udelame z toho nevyhodu - v zatackach je zradnejsi :-)
Avatar - speedfred
5. 6. 2016 07:48
Hlavne
nech na to obujú poriadne pneu.
4. 6. 2016 23:20
Re: Pokud
ja si predstavuju raketoplan
Avatar - AUDIRS6
4. 6. 2016 22:58
Re: Pokud
tak aby mali vo Forde istotu, urobia kombika, ne ? >:D
Avatar - white label
4. 6. 2016 22:52
Re: Pokud

Pod názvem Škoda Octavia RS 230 (bez kombi) si představím spíš liftback.