Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fotogalerie: 10 nejzajímavějších konceptů z Paříže

Aleš Jungmann
Diskuze (3)
Prohlédněte si s námi deset nejzajímavějších konceptů z Paříže 2012, které by rozhodně neměly uniknout vaší pozornosti.

Stánky automobilek nabízejí nejen pohled na vozy, které si můžeme nebo v blízké době budeme moci koupit, ale také na auta více či méně futuristická.

Autosalon bez konceptů si už snad ani nedovedeme představit. Podněcují naši představivost, ukazují možné trendy vývoje automobilového designu a hlásají do světa informaci o připravenosti jednotlivých značek na blízkou či dalekou budoucnost.

Někdy je jako koncept nazýváno auto v poslední fázi vývoje. Letos v Paříži to byl třeba Golf VII GTI, na kterém se však před zahájením sériové výroby změní jen velmi málo věcí či dokonce vůbec nic.

My jsme pro vás vybrali desítku konceptů, která by se sice vyrábět také mohla, ale svět na ně nejspíš ještě není připraven, nebo do data uvedení na trh přeci jen nějaký čas zbývá. I když leckdy vypadají už skoro sériově, detaily je občas prozradí: třeba futuristická zpětná zrcátka u příštího SX4, Suzuki S cross. Z těch „připravenějších“ jmenujme Porsche Panamera Sport Turismo a McLaren P1, který byl také prezentován jako koncept. I u nich se ještě bude leccos měnit, byť změn viditelných na první pohled už asi mnoho nebude.

Deset námi vybraných konceptů naleznete v galerii pod článkem.

Aleš Jungmann
Diskuze (3)
3. 10. 2012 08:47
Lexus LF-CC
preco medzi desiatkou konceptov chyba Lexus LF-CC, ktory je (podla mojho nazoru) dizajnovo zaujimavejsi ako polovica tychto vozidiel a na rozdiel od Panamery, ktora uz brazdi cesty nejaky ten piatok je to naozaj zatial len koncept?
Avatar - beibej
2. 10. 2012 21:44
To si děláte pr**l?
Kromě Peugeotu jsou to samý krabice nebo skoro sériovky :no:
Avatar - 3_diamanty
2. 10. 2012 12:16
najviac ma zaujali
smart a nissan... co sa tyka dizajnu a koncepcie....

inak ten mclaren je riadna sleha :yes: