Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Frankfurt živě: Škoda Fabia Scout - nové foto z výstaviště

Ondřej Láník
Diskuze (23)
Nová Fabia Combi s plastovým lemováním a modrým interiérem je jedním z hlavních exponátů na frankfurtském stánku Škody Auto. Prozkoumali jsme ji zblízka a objektiv redakčního fotoaparátu byl při tom.

"Nepřehlédnutelná designová studie Fabia Scout je variací standardního kombi s prvky terénního vozu. Velkoplošné ochranné kryty karoserie, a detaily typické pro vozy kategorie SUV, propůjčují modelu Fabia Combi zcela výjimečný charakter. S výraznou tváří má nejlepší předpoklady oslovit náročnější zákazníky s vysokými požadavky na individualizaci jejich vozu." Tolik tisková zpráva Škody Auto.

Vzhledem k tomu, že další komentář prozatím není k dispozici, nezbývá než věřit, že podobný model se má v nejbližší době dostat na trh. Nebylo by to velké překvapení, vzhledem k příbuznosti Fabie a Roomsteru. S druhým jmenovaným modelem v provedení Scout je tak jako tak sdílena část sady plastových dílů.

Studie je opatřena koly z lehkých slitin s novým designem. Rozměr pneumatik je 205/40 R 17, což není až tak nereálný rozměr pro případnou montáž na podobný sériový automobil. Uvnitř je studie okořeněna proti sériovému provedení novým volantem, modrými sedadly s novým tvarováním a ozdobným vzorem. Zavazadlový prostor má falešnou podlahu, která zmenšila jeho využitelný objem, ale na rozdíl od sériového provedení vzniká po sklopení ložná plocha bez schodu. Designér přidal výklopnou sedačku v zavazadlovém prostoru, pod kterou je místo pro uložení turistického vybavení.

Ondřej Láník
Diskuze (23)
12. 9. 2007 11:06
Re: Krajšie
súhlasím ,ale tiež ide o to čo je to za plast...mi mame svetli plast na naraznikoch / renault megane scenic 98čka/ taky šedy a vidno na nom škrabance...ak je to nejaky oteru odolny plast,do určitej miery,tak to môže byť vporiadku
12. 9. 2007 10:41
Re: Krajšie
Ale tu nejde o prakticku stranku, tu ide skor o vzhlad.Tak ci onak na tych plastoch uvidis kazdy skrabanec.
11. 9. 2007 17:35
Krajšie
Je to krajšie ako obyčajné kombi. Iba ten plast zvonku karosérie by som spravil vo farbe laku alebo aspoň čierny. Inak bez námietok, má to šmrnc.
11. 9. 2007 17:20
resumé
Kola, volant, lavice :yes: Modrá sedadla a barva laku podivná. :*) Celkový dojem však dobrý (jako u celé řady Scout)