Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Futuristický koncept Škoda Vision 7S je k vidění naživo, kam za ním vyrazit?

Matyáš Kunst
Diskuze (5)

Seznamte se s futuristickým konceptem Škoda Vision 7S naživo! Celosvětový fenomén je nyní k prohlédnutí v mladoboleslavském muzeu spolu s dalšími legendami této značky.

Koncept vozu Škoda Vision 7S je majákem nového designového jazyka, jehož název „Modern Solid“ představuje ideu bezpečí a síly v moderním kabátě. Novinka byla představena minulý rok a okamžitě se jí dostalo celosvětové pozornosti. Vůz je totiž decentně futuristický a kombinuje řadu originálních prvků jak v interiéru, tak v exteriéru. Koncept navíc nese titul největšího automobilu v historii značky Škoda, a co je ještě důležitější, je plně elektricky poháněn. 

Video se připravuje ...

Pod kapotou Škoda Vision 7S se skrývá 89 kWh akumulátor, který lze nabíjet výkonem až 200 kW. Přestože technické parametry nejsou hlavní prioritou tohoto konceptu, tvůrci prozradili, že na jedno nabití by měl vůz ujet více než 600 kilometrů podle metodiky WLTP.

Máte-li zájem prohlédnout si Vision 7S na vlastní oči, nyní se vám naskytla ideální příležitost. Tato studie je momentálně k prohlédnutí v mladoboleslavském Škoda Muzeu, kde doplňuje výstavu „Designový jazyk vozů L&K a Škoda“. Své místo zde bude zaujímat až do 6. srpna a to každý den od 9:00 do 17:00 hod. Tohle byste si neměli nechat ujít!

Matyáš Kunst
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - kruskar
25. 7. 2023 07:04
Baterka 89kW a dojezd 600km? A teď tu o Karkulce.
Využitelný výkon baterie bude někde lehce nad 80kW. Velký a těžký auťák bude mít spotřebu s lehkou nohou 16-18kW. Podle toho, jak učili ve škole počítat mně, tak v nejlepším případě 350-400km.
23. 7. 2023 20:23
Re: Důležitější?
Taká trošku opuchnutá alebo prerastená taška...
23. 7. 2023 20:21
Celosvetový fenomén...
Čo že na tom má byť to fenomenálne? 600 km je už dosiahnutá méta, nič nového pod slnkom. Dizajnovo rovnako žiadna sláva, Opel niečo podobné vyrábal a predával pred rokmi (Sigma) - akurát je to (ako inak) , v rámci zvyklostí mega hnusné. Predok vyzerá skutočne odporne.
23. 7. 2023 20:14
Re: Důležitější?
Ale toto JE nákupní taška pro pipinku do dajchmana pro boty. V tom lepsim případě se psem nebo dítětem vzadu a když Bůh dá tak ho nenechá usmažit vedrem.
23. 7. 2023 19:12
Důležitější?
" a co je ještě důležitější, je plně elektricky poháněn."
Co je na tom důležitého, proboha?

Jinak se mi to docela líbí. Ale ten pohon to kazí. Podle mě má elektropohon u automobilů smysl jen v případě městských "nákupních tašek". A to radši ani nebudu zmiňovat (ne) ekologii.