Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gemballa se vrací, samotný Uwe je ale stále nezvěstný

Diskuze (8)
Německý investor zachránil tuningovou značku Gemballa před zánikem. Místo hrozby krachu a definitivního ukončení činnosti se tak otevírá nová budoucnost.

Na tiskové konferenci společnosti Gemballa oznámil Andreas Schwarz, že se ujímá vedení této značky. Schwarz převzal kontrolu nad německou tuningovou firmou poté, co společně s investorem Steffenem Korbachem vynaložili částku „v řádu milionů Euro“ na uspokojení věřitelů.

Otazníky nad budoucností firmy se začaly vznášet poté, co v únoru v Jižní Africe zmizel Uwe Gemballa, zakladatel a majitel společnosti. Kromě varianty únosu se spekuluje také o možnosti záměrného zmizení v souvislosti s velkými dluhy, které jsou spojeny se jménem Gemballa. O dalším osudu Uwe Gembally ale zatím, na rozdíl od firmy Gemballa, nejsou k dispozici nové zprávy.

Gemballa Automobiltechnik GmbH & Co. KG sídlí v Leonbergu nedaleko Stuttgartu. Firma byla založena v roce 1981 a specializuje se především na úpravy automobilů Porsche. Gemballa má status automobilky, upravuje exteriér, interiér i techniku a znaky původního výrobce nahrazuje svými logy.

K nejznámějším modelům patří například Gemballa Avalanche GTR Evo postavený na základě Porsche 911 GT2, Gemballa Mirage GT vzniklý úpravou Porsche Carrera GT nebo zatím poslední výtvor této firmy, Gemballa MIG-U1 odvozený od Ferrari Enzo.

Oficiální internetová stránka zatím stále nefunguje, firma ale znovu otevřela svůj jediný showroom v Leonbergu a obnovila práci na vývoji tuningových kitů pro Porsche Panamera a novou generaci Cayenne.

Diskuze (8)
26. 8. 2010 02:25
Re: Uwe,
Uwe a Radovan jsou velcí kamarádi. S přítelkyní je to lepší na koníčka, než na J.A.R. i v JAR.
Avatar - Pekelná Micinka
26. 8. 2010 01:24
Re: Uwe,
To radši s přítelkyní na J.A.R :-!
25. 8. 2010 19:41
Re: Uwe,
S Krejčířem v JAR...
Avatar - pelikoš
25. 8. 2010 18:13
Re: Uwe,
v předu spojler a vzadu difuzor >:D
Avatar - R32
25. 8. 2010 12:35
Re: Uwe,
Uwe si užíva prašule čo ulial a na tvoj Poršák z vysoka... :-) Hádam mu spravili lepšiu plastiku ako Majklovi. >:-[]