Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

General Motors zvyšuje výrobu velkých SUV

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
V souvislosti s rostoucí poptávkou po velkých SUV značek Cadillac, Chevrolet a GMC se zvyšuje produkce v jejich výrobním závodě.

Koncern General Motors začátkem letošního srpna podle informací agentury Reuters výrazně navýšil produkci ve svém výrobním závodě v texaském Arlingtonu, z jehož bran vyjíždí denně celkem 1200 automobilů.

Právě v tomto podniku doposud probíhala v klasickém pracovním týdnu ve třech směnách produkce spřízněných modelů Cadillac Escalade, GMC Yukon, Chevrolet Suburban a Chevrolet Tahoe, ale začátkem srpna byly přidány další sobotní směny.

Cadillac Escalade patří k hlavní tahounům prodejů velkých SUV na severoamerickém trhu, kde představuje jasnou jedničku své kategorie, v níž drží 30% podíl.

Rozšíření pracovního týdne o jeden den může zvýšit produkci velkých SUV koncernu General Motors až o 60.000 vozů za rok, ale podle zdroje agentury Reuters se bude s velkou pravděpodobností jednat o menší počet, což má způsobit nedostatek komponentů a prostoje způsobené servisními zákroky na výrobní lince.

I přesto se očekává, že dojde k výraznému překonání loňského produkce, kdy bylo v Arlingtonu vyrobeno celkem 286.000 velkých SUV. Nasvědčuje tomu i meziroční srovnání prvního pololetí letošního roku se stejným obdobím loňského roky, kdy došlo ke zvýšení produkce na 154.000 vozů, což představuje nárůst o 26 %.

Podle odhadů analytiků generují vozidla vyrobená v Arlingtonu zisk okolo tří miliard amerických dolarů ročně.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Barrichello
18. 8. 2015 08:49
Zajímavé
červencová čísla ukázala pokles u Escalade, Yukonu i Tahoe proti 7/2014.
Tak budto došly auta, že jich dealeři neměli dostatek anebo možná ty sobotní šichty navíc nebudou třeba