Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gladiator Games 2022: Novodobí Ikarové

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)

Po dvou letech covidové pauzy se do pražské O2 Areny vrátily Gladiator Games. Nejstarší evropská show ve freestyle motokrosu FMX oslavila dvacáté výročí. Skvěle zorganizovaná akce a kousky světových závodníků předvedené v poutavé kulise nadchly vyprodané hlediště.

Ovace vestoje I

Padesátiletý Petr Kuchař bývá právem považovaný za zakladatele českého freestyle motokrosu. V Praze předvedl salto vzad a pak převzal trofej Robocop. Symbolizuje množství šroubů, které má Kuchař v těle po úrazech. Cenu mu předal zakladatel Gladiátorů Marek Rejman, který byl uveden jako první do síně slávy FMX freestyle motokrosu.

Atmosféra

Do tribun pražské 02 Areny se vměstnalo 14.000 diváků. Bez velkých řečí se začalo hned naostro tradičními vláčky. Ve vzduchu byli najednou i čtyři závodníci. Za zvuku rockové muziky a při ohňostrojových efektech se diváci rozparádili a následující program je rozhodně nezklamal. Jedním z protagonistů byl dlouholetý špičkový závodník Petr Pilát.

Ovace vestoje II

Tentokrát diváci aplaudovali Liboru Podmolovi. Na motocyklu Husqvarna 450 absolvoval Rallye Dakar 2021 a nyní skočil salto vzad. Klasický motocykl pro freestyle váží 100 kilogramů, dakarský 160 a s plnými nádržemi 200 kg.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)

Doporučujeme