Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GMC Denali a Denali Ultimate. Nejluxusnější pick-upy?

Michal Fokt
Diskuze (4)
GMC tvrdí, že její nová Sierra Denali Ultimate je nejluxusnější pick-up na trhu a stejně tak Canyon má být prvním prémiovým midsize pick-upem.

V USA se pick-upy prodávají v obrovském množství, ale jsou, i přes své značné rozměry a velkorysou nabídku místa, považovány spíše za pracovní stroje. To se ovšem ještě nemusí vylučovat se snahami nabídnout jejich prostřednictvím i trochu toho luxusu. Mezi nejvymazlenější zástupce full-size třídy patří v současnosti i GMC Sierra ve verzi Denali, v rámci modelového roku 2016 však přichází provedení, u něhož by neměl být pochyb o tom, že se jedná o nejluxusnější produkt na trhu - Denali Ultimate.

Nabízí se výhradně ve verzi s kabinou crew cab a poznáte ji podle 22" kol, chromovaných tažných ok, LED světlometů a elektricky ovládaného zadního okna s odmlžováním. Interiér zútulňují dekory z hliníku a dřeva, sedadla disponují vyhříváním i chlazením, volant je vyhřívaný, pedály lze elektricky nastavit a do ouška vám bude hrát audio od Bose. Vůz lze také na dálku nastartovat, má bezdrátové nabíjení smartphonů, osmipalcový displej infotainmentu. S tím by si vystačil i zhýčkaný Evropan, co říkáte?

Co se pohonu týče, ekonomickou volbou je V8 5.3 s 250 kW a 519 N.m, ovšem když už se bavíme o Denali Ultimate, byla by chyba nesáhnout po V8 6.2 s 313 kW a 623 N.m. A auto je pochopitelně čtyřkolka, u níž se o odpovídající kvalitu jízdy postarají magnetické tlumiče.

Ba co víc, verze Denali se nově rozšiřuje i do midsize segmentu pick-upů. Dostává ji model Canyon a GMC tvrdí, že jde o vůbec první prémiový pick-up této velikosti. Pyšní se bohatě chromovanou maskou chladiče, nášlapy, rámečky mlhovek a leštěnými 20" koly. Kabina je nacpaná dřevem a perforovanou kůží Mulan s vyhříváním a ventilací, auto dostalo přepracovaný přístrojový štít, barevný informační displej a osmipalcovou obrazovku infotainmentu. Ani zde nechybí vyhřívaný volant, dálkové startování, speciální koberečky a obrandované prahové lišty. V tomto případě lze volit z benziňáku V6 3.6 s 227 kW a 365 N.m nebo turbodieselu 2.8 se 135 kW a 500 N.m.

Michal Fokt
Diskuze (4)
17. 11. 2015 17:59
Re: Jako rendlík Talisman
Hloupý a zbytečný komentář. Klasika ala Adolf.
Avatar - Barrichello
17. 11. 2015 17:40
Re: Jako rendlík Talisman
Nejvíc zbytečné sou tvoje bláboly Ádo >:D >:D
Re: Jako rendlík Talisman
Jako Adolf Zmndihnus. Stejně hloupé a zbytečné...
Avatar - Ada je zase tady
17. 11. 2015 13:00
Jako rendlík Talisman
Stejně hloupé a zbytečné... :no: