Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Goodyear Kelly: Nová značka

Ladislav Černý
Diskuze (0)
Americká firma Goodyear rozšířila své působení na evropském trhu o zavedenou značku Kelly. Má mířit na klienty požadující nízké pořizovací náklady.

Doba ekonomického útlumu naučila mnohé firmy i dopravce velmi dobře počítat nejen vstupní náklady, ale také se výrazně dívat na kalkulaci za celý životní cyklus pneumatiky. Přesto zájem o co nejnižší pořizovací ceny stále zejména u malých dopravců trvá, proto firma Goodyear využila vlastnictví značky Kelly, která je na americkém kontinentu v oboru pneumatik nejstarší. Její zavedení na evropský trh znamená vstup premiového výrobce Goodyear do segmentu obutí s nízkou cenovkou. Od Goodyearu známe také značku Sava, Kelly je cenově ještě pod ní.

Goodyear Kelly nabízí dopravcům vyváženou výkonnost a spolehlivou kvalitu za atraktivní cenu. Sortiment značky Kelly pro silniční nákladní vozidla tvoří řada Armorsteel KSM pro řízenou nápravu, řada Armorsteel KDM+ pro hnanou nápravu a Armorsteel KTR pro návěsy. Tvar dezénu typů Armorsteel využívá výsledky vývoje starších typů regionálních plášťů Goodyear RHS (řízená pneumatika) a RHD (hnaná). Návěsový plášť Kelly Armorsteel KTR přebírá dezén staršího typu Goodyear 465, což je předchůdce regionálního obutí Goodyear RHT.

Pod značkou Kelly také budou k dostání pláště do smíšeného provozu označované podle umístění na vozidle jako Armorsteel KMS, MSD a KMT. I tyto pneumatiky obdržely označení M+S pro splnění zákonného požadavku pro zimní provoz.

Pro všechny je charakteristická robustní konstrukce kostry, díky níž jsou pneumatiky velmi odolné v náročném provozu a dobře protektorovatelné. Všechny pneumatiky značky Kelly jsou označeny symbolem M+S, takže jsou vhodné i pro provoz v zimních podmínkách.

„Jedná se o pneumatiky vyráběné v evropských výrobních závodech Goodyear. Z úspěšných řad prémiových pneumatik Goodyear také technologicky vycházejí,“ říká Petr Kotval, manažer prodeje pneumatik pro užitková vozidla společnosti Goodyear Dunlop Tires Czech. Pneumatiky Goodyear Kelly lze samozřejmě protektorovat. Jedná se o typ Nexttread, který používá předvulkanizovaný pás, který se následně přidává na připravenou a odrásanou kostru.

Na zimu

Průzkum společnosti Goodyear ukázal, že 68 % dotázaných správců vozového parku je přesvědčeno o tom, že jim zimní pneumatiky mohou usnadnit podnikání během zimy. Za hlavní kritérium výkonnosti nákladních zimních pneumatik považují jejich trakci na sněhu. Pneumatiky Kelly sice označením M+S splňují zákonné požadavky, ale pro skutečné zimní období je lepší používat obutí s označením sněhové vločky a symbolem tří vrcholů, na který se vztahuje přesně definovaná zkušební metodika záběru. Tento požadavek označovaný 3PMSF splňuje nová řada obutí Goodyear Ultra Grip Max. Můžeme dodat, že toto zimní obutí pro hnanou osu odstartovalo zároveň i jako teplý protektor Treadmax či studený Unitac.

Ladislav Černý
Diskuze (0)