Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP České republiky – QP1, Pešek na výborném 5. místě

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)
Po čtyřtýdenní přestávce se silniční MS motocyklů vrací do akce u nás v Brně. Dnešní první den jim však počasí nepřálo a téměř celý den pršelo.

Po čtyřtýdenní přestávce se silniční MS motocyklů vrací do akce u nás v Brně. Dnešní první den jim však počasí nepřálo a téměř celý den pršelo.

125

V chladu a dešti si nejlepší čas v první kvalifikaci zajistil Marco Simoncelli (Aprilia), který své kvality v na mokré trati již letos prokázal vítězstvím v deštivém Jerezu. Zajel čas 2:26,157 a také on potvrdil, že mokrá trať ubírá asi 20 sekund na kolo. Druhý čas zajel Andrea Ballerini (Aprilia) a zaostal o 0,648 sekundy. Třetí byl Casey Stoner (KTM), který jede se speciální ortézou na klíční kosti. Provizorní první řadu uzavírá Julian Simon (Honda). Druhou řadu vede s vynikajícím pátým časem náš Lukáš Pešek (Honda) před Simone Corsim (Honda), Gaborem Talmacsim (Malaguti) a vedoucím mužem celkového hodnocení Andreou Doviziosem (Honda).

Ostatní naši se zařadili až do čtvrté desítky. Nejlepší je Václav Bittman (Honda) na 31. místě, Markéta Janáková (Honda) je 37. a Patrik Vostárek (Honda) je poslední kvalifikovaný na 38. místě.

MotoGP

Na deštěm zkrápěném okruhu v Brně byl v první kvalifikaci nejrychlejší Carlos Checa (Yamaha), který potvrdil svá slova o nalezení správného základního nastavení své M1 při jednodenním testu po závodě v Doningtonu. Checa zajel čas 2:11,188, který je asi o 12,5 sekundy horší rekordu trati. Druhý čas zajel Troy Bayliss (Ducati) a zaostal o 0,781 sekundy. První řadu provizorního roštu doplňuje Sete Gibernau (Honda). Čtvrtý čas zajel Loris Capirossi (Ducati) a potvrzuje spolu s Baylissem lepšící se formu Ducati. Pátý čas zajel Alex Barros (Honda) a šesté místo je největší překvapení, vyjel si jej Kurtis Roberts (Proton KR). Je to zatím nejlepší výsledek čtyřdobého Protonu. Do třetí řady se zatím řadí Valentino Rossi (Yamaha) se sedmým časem, vedle nějž se řadí Kenny Roberts (Suzuki) a Ruben Xaus (Ducati). Nejlepší desítku uzavírá Neil Hodgson (Ducati). Max Biaggi (Honda) zajel až 16. čas, naopak potěšil Michel Fabrizio (WCM) se 13. časem.

250

Proměnlivé počasí výrazně ovlivnilo výsledky kvalifikace střední třídy, když úvod se jel na mokru, ale závěr byl již na osychající trati. Toho dokázal nejlépe využít Sebastian Porto (Aprilia) a zajel nejlepší čas 2:14,261, který byl sice zajet na suchu, ale stále je 12 sekund za nejlepším časem. Druhý čas zajel Portův kolega Fonsi Nieto (Aprilia) se ztrátou 0,196 sekundy. Třetí čas zajel Alex de Angelis (Aprilia) a první řadu doplňuje také na Aprilii jedoucí Sylvain Guintoli. Nejlepší Honda je na 5. místě a dovedl ji zde Roberto Rolfo, který se zotavuje po zranění z Doningtonu. Šestý čas zajel Franco Battaini (Aprilia) a další dvě místa ve druhé řadě si vyjeli na Hondách Toni Elias a Hiroshi Aoyama. Dani Pedrosa (Honda), vedoucí muž průběžného pořadí, se dnes trápil a zajel až 20. čas. Kuba Smrž (Honda) zajel 15. čas a Radomil Rous (Yamaha) je jedním z devíti jezdců, kterým se nepodařilo kvalifikovat.

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)