Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Japonska – Honda obsadila všechna pole positioan

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)
Druhý den kvalifikací na GP Japonska se jel v Motegi za vysokých teplot, která jsou pro tento závod nepříliš obvyklé a způsobily, že spousta jezdců nedokázala vylepšit páteční časy.

Druhý den kvalifikací na VC Japonska se jel v Motegi za vysokých teplot, která jsou pro tento závod nepříliš obvyklé a způsobily, že spousta jezdců nedokázala vylepšit páteční časy.

125

Startovní rošt třídy 125 zůstává v prvních dvou řadách obsazen stejnými jezdci jako v pátek a jedinou změnou v pořadí je posun Roberta Locatelliho (Aprilia) na druhé místo. Jinak se nezměnilo nic na tom, že z pole position odstartuje Andrea Dovizioso (Honda) a Lukáš Pešek (Honda) odstartuje z osmého místa, tedy ze druhé řady. Markéta Janáková se také neodkázala zlepšit a patří jí poslední 39. místo. Zajímavostí je, že v této třídě je nejlepší Japonec Tomoyoshi Koyama až na 17. místě a navíc sedlá v této třídě neobvyklou Yamahu.

MotoGP

Zajímavě vypadá startovní rošt ve třídě MotoGP. Dlouho to vypadalo, že včerejší čas Johna Hopkinse (Suzuki) nikdo nepřekoná, ale v samotném závěru vystřihnul excelentní kolo Makoto Tamada (Honda) a dosáhl vynikajícího času 1:46,673 sekundy a o více než sekundu vylepšil loňský rekord Maxe Biaggiho. Hopkins tak odstartuje jako druhý a jeho páteční čas je o 0,557 sekundy horší než Tamadův. Bridgestone tak opět předvedla, jak roste výkonnost jejich pneumatik, protože oba vedoucí jezdci jejich služeb využívají. Také třetí Valentino Rossi (Yamaha) páteční čas nedokázal zlepšit, ale i ten mu stačil na první řadu. I přes výrazné zrychlení, zůstal Max Biaggi (Honda) na čtvrtém místě ve druhé řadě. Hodně si ale polepšili další dva. Pátý čas zajel Colin Edwards (Honda) a na šesté místo poskočil Marco Melandri (Yamaha).

Do třetí řady klesli Loris Capirossi (Ducati) a Kenny Roberts (Suzuki), kteří nezlepšili páteční časy. Na deváté místo klesl Nicky Hayden (Honda) i když proti pátku zrychlil. Elitní desítku uzavírá pátečním časem Alex Barros (Honda). Z 19. na 12. místo si polepšil Shinya Nakano (Kawasaki) a naopak se velmi nedařilo Sete Gibernauovi (Honda), který zajel až 13. čas a bude mít zítra co dělat, aby dokázal Rossiho porazit, protože jinak jej o titul nepřipraví.

250

V této třídě se měnilo pořadí podstatně více. Na pole positioan se vyhoupl Dani Pedrosa (Honda), když svým časem 1:52,137 utvořil nový rekordní záznam. Vysokou kvalitu týmu Telefonica Movistar Honda potvrdil i Pedrosův kolega a domácí hvězda Hiroshi Aoyama, který zajel druhý nejlepší čas se ztrátou 0,229 sekundy. Třetí čas zajel Randy de Puniet (Aprilia) a první řadu doplní Toni Elias (Honda). Včera nejrychlejší Sebastian Porto (Aprilia) se dnes nedokázal zlepšit a klesl na páté místo do druhé řady. Také ostatní jezdci ve druhé řadě jsou zde díky pátečním časům. Šestý je domácí Yuki Takahashi (Honda) před Alexem de Angelisem a Anthony Westem (oba Aprilia). Kuba Smrž (Honda) proti pátku výrazně zrychlil (o 1,232 sekundy) a posunul se na 21. místo. Také Radomil Rous (Yamaha) dokázal ze včerejšího času umazat 1,422 sekundy a posunul se na předposlední 32. místo.

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)