Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gunther Werks představuje úžasný 993 Speedster. Má 430 koní a odnímatelné čelní sklo

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Kalifornská společnost Gunther Werks představila novou moderní interpretaci Porsche 911 generace 993. Z kupé navíc udělala zajímavý Speedster.

Porsche 993, poslední 911 se vzduchem chlazeným motorem, tedy slouží jako základ, řada věcí se ale změnila. Například motor - čtyřlitrový plochý šestiválec o výkonu 430 koní dodala firma Rothsport Racing.

Atmosféricky plněný a vzduchem chlazený motor kromě toho poskytuje 454 N.m točivého momentu a dokáže točit až 7.800 otáček. Pěkné.

Šestiválec by měl být spojený s šestistupňovou manuální převodovkou Getrag G50.

Protože Gunther Werks svůj Speedster staví z klasického kupé, musela firma vůz vybavit dodatečnými výztuhami. Využila k tomu i prostor, kde jsou u 993 zadní sedadla. Ta samozřejmě Speedster nemá.

Auto dostalo také v podstatě kompletně novou karoserii, jejíž panely jsou vyrobeny z uhlíkových vláken. Do moderní doby 993 posílají i LED světlomety.

Nechybí upravený podvozek, nové zavěšení nebo moderní brzdy. Zákazníci mohou také vybírat z několika designů kol.

Pozornost lidé z Gunther Werks věnovali také interiéru, v němž najdeme karbonovou palubní desku s hliníkovým panelem, sportovní sedadla nebo třeba jinak umístěné pedály - prý "řidičtěji". Zajímavostí je možnost odstranit čelní okno.

Americká společnost chce postavit celkem 25 exemplářů, cenu zatím neznáme, objevují se však informace o částce 15 milionů korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme