Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Polsku vzniká jedno zajímavé Porsche. Kombinuje design 356 s technikou z 911

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Když se řekne restomod a Porsche, asi si rychle vybavíte společnost Singer. Ta ale samozřejmě není jediná, kdo se důkladným "renovacím" slavných sporťáků věnuje.

Nedávno na sebe například upozornil projekt švédského designéra jménem Bo Zolland, který si vysnil svéráznou interpretaci Porsche 356. Jak jeho vize vypadá, si můžete prohlédnout v galerii.

Zatím jde pouze o počítačové obrázky, o rendery, ale v plánu je stavba skutečného auta. Pracuje na něm údajně jistá karosárna v Polsku.

Jako základ poslouží Porsche 911 SC z roku 1985, které dodá také 3,2litrový plochý šestiválec a jistě i další části nejen pohonného ústrojí. Změní se ovšem jeho karoserie.

Ta dostane nové panely vyrobené z hliníku nebo uhlíkových vláken. V plánu je také snížení podvozku, použití kol v tradičním designu Fuchs nebo osazení vozu novými světly a jinými nárazníky.

Pokud výsledek bude vypadat jako zveřejněné rendery, můžeme se těšit na zajímavé auto, které na pohled, zejména profilem, jasně připomene dárcovské Porsche 911, ale mnohými detaily odkazuje na model 356. Bude to asi hodně zvláštní kříženec...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme