Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hagwalah: Arabové se baví extrémními smyky (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Driftování, které dorazilo do Evropy přes USA z Japonska, je vedle arabského stylu Hagwalah naprosto nezáludnou zábavou pro jezdce i diváky.

Hagwalah je styl driftování, který se v posledních letech prosazuje v Saudské Arábii. Právě zde jsou pro něj díky hladkému asfaltu a jemnému písku v jeho okolí ideální podmínky. Pro jeho provozování není navíc potřeba vůz s pohonem zadních kol, což ostatně dokazuje i Honda Accord ve videu.

Jezdci, vyznávající styl Hagwalah, jej provozují prakticky bez ohledu na okolní provoz a ve vysoké rychlosti se svým vozem pohybují od jednoho kraje vozovky k druhému. Není nijak neobvyklé, když jejich spolujezdci při tomto hazardním způsobu jízdy z otevřených oken střílejí do vzduchu z automatických zbraní.

Hagwalah, při němž se řidič dostává na hranici ovladatelnosti vozu, není rozhodně tak elegantní a divácky atraktivní jako klasické driftování. Při jeho provozování jsou navíc ohrožování všichni ostatní účastníci provozu. V současnosti je tento styl jízdy v Saudské Arábii údajně nezákonný a řidič, který je při jeho provozování přistižen v běžném provozu, může skončit ve vězení.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
28. 5. 2012 00:06
a takhle to pak dopada...
[odkaz]
Avatar - twistedTSD
27. 5. 2012 23:06
Re: Hehe..
Prča, ale pěkně hloupá. Právě jsem viděl video, kde to podobným (nepřipoutaným) arabským klukům nevyšlo a byla to opravdu nehezká podívaná. A to se jim aspoň povedlo nesmést nikoho jiného.
26. 5. 2012 16:27
Re: Driftování?
Drift na prednom nahone ????
26. 5. 2012 12:49
Hehe..
Aspoň je s klukama arabskejma nějaká prča ;-)
Avatar - MikeeC
25. 5. 2012 20:23
Re: Driftování?
...škopek? us accord je hodně povedenej povoz :-) :yes: Ale jinak je to trochu jinej styl.. ale když to někdo umí. Jen je hodně nezodpovědný, že to provozujou za běžnýho provozu :no: