Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hamann Mini Cooper S: pěkný kabátek

Roman Daněk
Diskuze (6)

Tuner Hamann nelení a rozšiřuje svoji nabídku tuningových doplňků pro další vůz: Mini Cooper S. Kompaktní vozítko dostalo karosářský kit a připravuje se i ladění pohonné jednotky.

Německá automobilka BMW vzala Mini pod svá křídla a v roce 2001 se na trhu objevilo kompaktní vozítko Mini One, One D, Cooper a Cooper S. V letošním roce byla na autosalonu v Paříži představena nová generace a právě tohle auto si vybrala ladičská firma Hamann Motorsport.

Tuner připravil karosářský kit pro nejsilnější verzi Mini Cooper S. Pod kapotou zůstává turbodmychadlem přeplňovaný řadový čtyřválec o objemu 1.6 l s výkonem 128 kW, který je k dispozici při 5500 ot./min. Hamann předesílá, že připravuje balíček úprav i pro tuto pohonnou jednotku.

Změny na karosérii začínají na masce vozu, kde je nový přední nárazník. Lemy blatníků jsou v barvě auta, na bočních prazích jsou profilované nadstavce a drobné modifikace jsou i na oplechování zádě. O pořádnou zvukovou kulisu se stará sportovní tlumič výfuku s dvojicí chromovaných koncovek, každá o průměru 90 mm.

Hamann nabízí nové disky: 17palcové HM4 s pneumatikami 215/40 ZR17. U 18palcových kol doporučuje PG4 či Anniversary I s rozměrem pneumatik 215/35 ZR18 nebo 225/35 ZR18. Podvozek i kola jsou sladěny s novým odpružením, které sníží světlo výšku vozu o 50 mm vpředu a 30 mm vzadu. Pro interiér jsou připraveny doplňky z luxusních materiálů, jako jsou karbonové obklady či ručně šité kožené čalounění.

Tip: Přečtěte si představení Hamann Mini Cooper S: pěkný kabátek.

Roman Daněk
Diskuze (6)
30. 12. 2006 09:44
souhlas
Je to takove..... preplacane....