Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hamann Murciélago LP640: sněhobílá kráska

Roman Daněk
Diskuze (13)
Německá tuningová firma Hamann vyladila snad už všechny modely automobilky Lamborghini. Poslední nabídkou tunera je paket pro Murciélago LP640, nejsilnější Lambo všech dob.

Je to už téměř rok, kdy se na ženevském autosalonu na jaře 2006 představilo Lamborghini Murciélago LP640. Číselná zkratka udává počet koníků pod kapotou, těch je nyní rovných 640!

Tuner Hamann nejsilnějšímu sériovému modelu italské automobilky Lamborghini přidal další steroidy v podobě upraveného sání, přeprogramované řídící jednotky a modifikovaného výfukového systému. Výkon agregátu 6.5 V12 vzrostl z 471 kW (640 k) na 507 kW (690 k) a akcelerace z nuly na stovku klesla o 0,2 s na výsledné 3,2 s. Původní maximální rychlost 338 km/h zaké povyskočila a nyní atakuje hranici 350 km/h.

Inženýři ladičské firmy Hamann naštěstí nezasáhli do čistých linií karosérie a spokojili se s účelným přítlačným křídlem na zádi. Pohled z profilu doplňují 21palcová superlehká třídílná kovaná kola Edition Race. Pro zájemce má Hamann také připravený sněhobílý lak, který vozu dodává pravou vznešenost.

Roman Daněk
Diskuze (13)
Avatar - mr.modena
29. 1. 2007 16:45
Re: Kolik se toho tak prodá?
Jednoduše :-) nepřijde vám směšný, když čtete klasicky odsuzující diskuse pod články o tuningu supersportů, a přitom se tím dobře živí spousty firem? Nebo je to tím vzorkem lidí co píšou na netu do diskusí?