Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Heico HS3 D5: dieselový hot-hatch

Roman Daněk
Diskuze (3)
Tuner Heico, specialista na ladění vozů švédské automobilky Volvo, už kompaktní hatchback C30 upravila pro americkou výstavu SEMA. Nyní přichází další verze pro tuningovou autoshow, která bude v Essenu.

Heico připravilo pro prezentaci modelu C30 atraktivní kabátek. Vůz s označením HS3 D5 má nový přední nárazník, zvětšené vtoky pro lepší přísun vzduchu do chladiče, vytažené blatníky a boční prahy. Vzadu je modifikovaný nárazník, dvě dvojité koncovky výfukového systému a difuzor pro usměrnění proudícího vzduchu pod vozem.

Při pohledu na vůz z boku mě překvapily obří 20palcová kola s pětipaprskovými disky o rozměru 8,5 x 20 palců. Nízkoprofilové pneumatiky budou vyžadovat jízdu po upravených silnicích, jinak hrozí defekt nebo poškození ráfku kola. Hatchback C30 dostal také nové odpružení s tužším nastavením tlumičů pro eliminaci náklonů vozu v zatáčkách a silnější brzdový systém.

Heico Sportiv si pro výstavu v Essenu vybral C30 s pětiválcovým dieselovým motorem D5. Výkon pohonné jednotky po úpravách vzrostl z 132 kW (180 k) na 151 kW (205 k) a maximální točivý moment povyskočil o 50 Nm na celkových 400 Nm. S těmito hodnotami pod kapotou zrychlí HS3 D5 z 0 km/h na 100 km/h za 7,9 s a nejvyšší rychlost se vyšplhá na 230 km/h.

Roman Daněk
Diskuze (3)