Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hledáte zachovalou Škodu Favorit? Jeden sběratel prodává hned čtyři najednou

Jan Zajíc
Diskuze (17)

Favorit patří nejen mezi nejdůležitější modely v historii automobilky Škoda, ale také je ve věku, kdy vyvolává spoustu nostalgie.

Pro mnoho současných dospělých šoférů totiž představuje auto, s nímž mají spojené dětství, mládí nebo třeba řidičské začátky. Prostě kupu příjemných vzpomínek. A koupě Favorita pak může způsobem, jak tyto vzpomínky zesílit či oživit.

V tuzemské inzerci naštěstí stále narazíte na dostatek exemplářů, slušný výběr je dokonce i z hlediska technického stavu. Horší zprávou je, že revoluční škodovácká předokolka v posledních letech znatelně roste na ceně, což platí především o zachovalých kusech nebo různých speciálních a limitovaných edicích.

Na netradiční a neobvyklé nabídky vás koneckonců občas upozorníme i my. A učiníme tak i nyní.

Tentokrát nás však nezaujalo jedno konkrétní "fáčko", nýbrž inzerát s nabídkou hned čtyř exemplářů současně. Auta pocházejí z kolekce sběratele a podnikatele Pavla Brídy.

Najdeme mezi nimi dva kusy z roku 1992, jeden tmavě modrý, druhý pískově hnědý, a dva vyrobené o rok později. Červený stroj je ve výbavě LX, černý pak ve speciální a limitované verzi Black Line. Podle dostupných informací v tomto provedení vzniklo 4800 Favoritů a 1700 Formanů.

Současný majitel vozy popisuje jako uloženky, které jsou ale plně pojízdné a po STK. Black Line by měl mít nový lak, prodejce však upozorňuje, že nejde o práci profesionála. Vozy mají najeto od od 58 do 170 tisíc kilometrů, prohlédnout si je - a třeba i částečně posoudit jejich stav - můžete v galerii. 

A cena? Za všechny čtyři kusy aktuální vlastník požaduje 259.900 korun. A jak nám potvrdil, ideálně by opravdu prodal všechny čtyři najednou.

Jan Zajíc
Diskuze (17)

Doporučujeme

23. 7. 2021 13:42
Vsechny najednou?
Kdyz uz ma nekdo naval nostalgie, tak si koupi jedno, ne?
23. 7. 2021 09:25
Údajně super zachovalá Fáčka, ale...
...většina z nich má ty hnusné plasty na lemech zadních blatníků. Proč asi? :-( :no:
23. 7. 2021 09:23
Re: Krpálek
Nikdy jsem ANO nevolil, ty lháři!
Avatar - JFK
23. 7. 2021 08:33
Re: Krpálek
A tak že zkoušíš Islám a penetraci s Abudlem, kterou tu popisuješ jak tě to bolí, aby ses tu pak mohl ospravedlnit proč čteš prchalovu knížku, která ti pomáhá se svědky jehovovými neznamená, že cokoliv z toho dělají ostatní. V těchhle experimentech, které odmítám, se my dva zásadně lišíme. Pochop to konečně a nesuď mě dle tebe ;-)
Avatar - JFK
23. 7. 2021 08:24
Re: Aha
Pátečení chvilka poezie :yes: :*)