Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda CR-Z Mugen RR: Agresivnější vzhled pro hybridní kupé

David Bureš
Diskuze (0)
Dvorní úpravce Hondy si usmyslel, že vzhled hybridní Hondy CR-Z je třeba trochu upravit.

Hybridní kupé Honda CR-Z potřebuje agresivnější vzhled, řekli si v Mugenu, dvorním úpravci aut této japonské značky. Výsledek práce tuner představil na letošním Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Koncept, vyrobený ve spolupráci s firmou M-TEC, vznikl jako showcar, v sériové výrobě se v dohledné době neobjeví.

Vzhled CR-Z je vylepšen novými panely karoserie, z nichž většina je vyrobena z karbonových vláken. Karbonová je tak například kapota, dveře, víko zavazadlového prostoru s přítlačným spoilerem a spodní část karoserie.

Uprostřed zádě je umístěna dvojitá koncovka výfuku, v předním nárazníku se nacházejí mohutnější chladicí otvory. Novinkou je i závodní zavěšení.

Karoserie je lakována oranžovým perleťovým lakem, který Mugen nazývá Valencia. Oranžové jsou také čtyřpístkové třmeny, skrývající se za 18palcovými kovanými koly z lehkých slitin.

Ve výrazném kokpitu s oranžovými prvky se objevuje kůže kombinovaná s alcantarou. Uprostřed palubní desky je umístěna informační obrazovka, inspirovaná závodními automobily.

Informační systém se pomocí GPS může během dvou kol naučit závodní okruh a následně zobrazovat dosažené časy. Na obrazovce se zobrazují také data z navigačního a hudebního systému.

Na stánku Mugenu na červencovém Festivalu rychlosti v Goodwoodu se vedle Hondy CR-Z Mugen RR představila Honda CR-Z Mugen, která vznikla ve spolupráci Mugenu Euro, evropské divize firmy Mugen, a britského zastoupení automobilky Honda. Hybridní kupé díky kompresoru dosahuje výkonu 149 kW (200 k), vyšší vrchol točivého momentu má hodnotu 245 Nm. Oproti sériovému CR-Z se jedná o nárůst o 56 kW a 71 Nm.

Silnější CR-Z zrychlí z 0-100 km/h za 6,6 s, což je stejně jako u Hondy Civic Type R. Výchozí CR-Z pak z 0-100 km/h zrychlí za 9,9 s. Kombinovaná spotřeba CR-Z od Mugenu by měla být nižší než u sériového provedení a měla by tedy klesnout pod hodnotu 5,0 l/100 km.

David Bureš
Diskuze (0)