Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Fit Twist: supermini pro brazilskou (silniční) džungli

Michal Fokt
Diskuze (12)
Kategorii malých crossoverů na brazilském trhu už tento měsíc doplní MPVSUVhatch od Hondy. Výchozím modelem je typ Jazz/Fit.

Různých oplastovaných a zvýšených allroad verzí běžných modelů už od doby vzniku V70 Cross Country vznikla v Evropě celá řádka, ale v Brazílii jako by tenhle typ aut jezdil od nepaměti. Alespoň někde jsou asi ještě horší silnice, než v Česku. Nejnověji tuto kategorii aut doplní crossover od Hondy, jenž vychází z auta, které už je samo o sobě crossoverem mezi malým hatchbackem a MPV - Jazzu, respektive Fitu, jak se supermini jmenuje mimo Evropu.

Crossover z crossoveru Fit Twist dostal zvýšenou světlost, šestnáctipalcová kola s o něco vyšším profilovým číslem pneumatik, plastové lemy blatníků, spodní části karoserie a nárazníků, ochranné lišty dveří, střešní ližiny, tmavou optiku předních světlometů a čirá krycí skla zadních svítilen.

Snímky interiéru nejsou k dispozici, ale prý je připraveno nové čalounění a v Brazílii asi je v kurzu chrom, protože by měl být, stejně jako u Hyundaie HB20X ve větší míře použitý i u modelu Fit Twist. Mezi další odlišnosti patří nepromokavý koberec v zavazadlovém prostoru a Brazilcům můžeme závidět motor o objemu 1,5 l, jenž má v případě flex-fuel úpravy výkon 87 kW a v případě benzinové verze 86 kW a pohání stále pouze přední kola. Standardem je pětistupňový manuál, alternativou pak automat se stejným počtem kvaltů.

Prodej auta, které mělo premiéru na autosalonu v Sao Paulu začne už koncem října a bude stát v přepočtu více než 550.000 korun, což představuje příplatek ve výši přibližně 100.000 oproti standardnímu Jazzu. Co myslíte, mohla by mít takováto verze šanci i v Evropě?

Michal Fokt
Diskuze (12)
24. 10. 2012 09:13
Re: Sušice
Čověče, mi se to aji docela líbí..pravda, na první pohled moc ne :-)
23. 10. 2012 20:08
Re: CrossJazz
Ja jezdil Ford Ecosport a jsem spokojeny. Zadny pytle, maualni klima a predni okna v elektrice. A to vse za 34990 R$. Vsude me dovezl a na trasy delsi nez 1000km je tu letadlo.
Avatar - Choochoo
23. 10. 2012 18:19
Re: Sušice
Jak rikas, foto je vzdy tak nejak nepoveden, ale co nadelas.
Je jasne ze to jen zvyseny Jazz, ale dle meho by mu slusel mohutnejsi predek vice, rozdil by nemusel byt velky, ale treba jako Jazz I a City I ;-)
Avatar - King
23. 10. 2012 15:30
Re: Sušice
Tak proč nafukovat předek, když je to jen zvýšený Jazz. ;-) Je ale zajímavé, jak Hondu celosvětově vzácně spojuje neschopnost pěkně nafotit auto. Ať už v Americe nebo v Evropě a nezřídka i v Japonsku jsou foto výstupy naprosto příšerné a jak vidno, Brazílie na tom není o nic lépe. Někdo se pokoušet mě prezentovat pomocí fotek, zprzněných HDR filtry, tak by propříště nefotil už ani zaměstance Polaroidem na visačky. O odlescích slunce v optice a stále stejném úhlu záběru nemluvě. Hrůza, hrůz, hrůza... 8-s
Avatar - Schapp
23. 10. 2012 14:38
Re: CrossJazz
Je to tak - prave v Brazilii ziju a musim se tady na ty hnusy koukat denodenne. Mit auto je tady veci prestize a lidi proste jsou ochotni utratit v prepoctu 300.000 za Logana, ktery se tady prodava pod znackou Renault a patri vlastne k tem kvalitnejsim kreacim... Jeste do minuleho roku tady mimochodem Fiat prodaval Uno z osmdesatych let... a lidi to kupovali za 200 tisic.