Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Jazz Mugen: Ostré MPV na prvních fotkách

Michal Fokt
Diskuze (0)
Běžně se to nestává, ale Mugenu utekl sken katalogu, věnovaného úpravě nejnovějšího modelu Hondy, malému MPV Jazz. Co specialista na Hondy chystá?

Honda začne v září v Japonsku prodávat třetí generaci malého MPV Jazz, které prošla poměrně zásadní změnou designu a techniky. Výrazně sportovně stylizované auto přijde s novým balíčkem technických řešení Earth Dreams, které začínají u nové, lehké konstrukce karoserie a pokračuje přes nové CVT a DCT převodovky až po motory s přímým vstřikováním a rozvodem DOHC i-VTEC. A k nové generaci jakékoli Hondy v Japonsku patří úprava od dvorního tunera Mugen, která přichází vždy ve stejnou dobu jako novinka samotná, což je jasným signálem, že je vyvíjena souběžně.

A co tedy Mugen chystá? Překvapivě se (zatím) nevěnuje úpravě verze Hybrid, má ale nachystán jak tuning standardní verze s benzinovou třináctistovkou o výkonu 99 koní (73 kW) i sportovní varianty RS, která bude vybavena benzinovým motorem 1.5 i-VTEC Earth Dreams s výkonem 96 kW. Obě auta dostanou agresivní bodykity, zahrnující nástavce prahů a zadního nárazníku, které se shodují, každá varianta má ale specificky řešený přední nárazník a střešní křídlo.

Stejná je naopak maska chladiče a nabídka kol, verze RS navíc dostane i specifickou lištu pod oknem pátých dveří. Nechybí tradiční ofuky bočních oken a snížená světlost naznačuje, že v nabídce bude klasicky i kompletní sportovní podvozek. Ostatní informace jsou už spekulativní, ale dá se očekávat i brzdový kit a určitá část výfuku, ať už pouze zadní díl nebo celý, od svodů dozadu.

Michal Fokt
Diskuze (0)